Sport Centar

Određen raspored za novu sezonu ABA lige, klubovi moraju biti upisani u sudski registar

Sjednisca Skupštine ABA lige održana je danas, a odmah je zakazana nova, tačnije rečeno nastavak, koja će biti održana za nekoliko dana i na kojoj će ključna tačka biti pravni status ABA lige kao privrednog društva.

Određen raspored za novu sezonu ABA lige, klubovi moraju biti upisani u sudski registar

Sjednica Skupštine ABA lige održana je danas, a odmah je zakazana nova, tačnije rečeno nastavak, koja će biti održana za nekoliko dana i na kojoj će ključna tačka biti pravni status ABA lige kao privrednog društva.

Da bi se taj problem riješio, svi klubovi moraju biti upisani u sudski registar, da jasno bude prikazana vlasnička struktura, a odluku o pravnom statusu ABA lige klubovi moraju donijeti jednoglasno.

Bez rješavanja ovog problema neće biti ni takmičenja, a razmatrat će se i situacija u vezi sa korona virusom u regionu. U ovom trenutku, rasprave o odlaganju početka takmičenja koje je zakazano za 19. septembar nije bilo.

Sjednica je počela još jutros u 11 sati, trebalo je da se napravi raspored, izabere sudijska komisija, donese odluka o eventualnom odlaganju takmičenja, ali…

Umjesto toga, sve do 16 sati dnevni red nije usvojen jer se vodila rasprava oko predsjednika ABA lige za narednu sezonu. U skladu sa propozicijama, to je trebalo da bude Zoran Tošković iz FMP Železnika, ali je Partizan decidirano bio protiv tog predloga i tražio je da prvi čovjek ABA lige ostane Domagoj Čavlović, inače direktor Cibone koji je kasnije i vodio Skupštinu, kako bi se privela kraju.

Podsjećanja radi, Partizan smatra da Tošković ne može da bude predsjednik ABA lige kao predstavnik FMP Železnika jer u Košarkaškom savezu Beograda predstavlja Crvenu zvezdu, pa bi bio u sukobu interesa.

U međuvremenu, pojavila se netačna informacija da je Skupština prekinuta. Sukob mišljenja i interesa se nastavio, a pitanje je bilo da li će biti oboren rekord koji je napravljen na prošloj Skupštini koja je trajala više od sedam sati. Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan je morao napustiti raspravu na Skupštini, a njegovo mjesto na video-linku je zauzeo Slavko Radulović.

Poslije burne rasprave konačno su na red stigle i tačke zbog kojih je sazvana Skupština.

Izvučeni su takmičarski brojevi, napravljen raspored za sezonu koja slijedi pod uslovom da se riješi pravni status takmičenja, odnosno da svi klubovi ispune sve neophodne pravne obaveze, kako bi dali i legitimitet ABA ligi.

Jedini bh. predstavnik u ovom takmičenju, Igokea, u prvom kolu ugostit će u Laktašima ekipu Mega Bemaxa.

Kompletan raspored ABA lige pogledajte OVDJE.

kkcrvenazvezdakkigokeakkpartizanzoran toskovic
KOMENTARI

KOMENTARI