Sport Centar

Odović: Mislim da je sudija Peljto dao vjetar u leđa fudbalerima Sarajeva

Nakon sarajevskog derbija održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili treneri Husref Musemić i Milomir Odović.

Odović: Mislim da je sudija Peljto dao vjetar u leđa fudbalerima Sarajeva

Nakon sarajevskog derbija održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili treneri Husref Musemić i Milomir Odović.

Trener Željezničara istakao je da igrači nisu ispoštovali njegove upute i da tu leži ključ rezultata.

“Složio bih se s kolegom, ali mislim da su utakmicu pokvarili i odlučili isključenje našeg stopera. Nezadovoljan sam igrom jer nisu igrali kako sam očekivao. Sarajevo je dominiralo u prvom poluvremenu posebno po bokovima. U drugom poluvremenu smo se malo konsolidovali i zatvorili te bokove ali mislim da je i rezultat diktirao to da se Sarajevo malo zatvori. Ako me nešto raduje, to su nastupi mladih Osmankovića i Osmanovića. Jedno se trenira a drugo se igra i to je problem”, rekao je Odović i nastavio:

“Moramo dalje nema sta, ali trebalo bi da igramo onako kako radimo na treninzima. Igrao sam i ja mnogo derbija, ali po uputama trenera. Nadam se da ćemo smoći snage da počnemo dobro igrat. U pojedinim fazama jednostavno nismo igrali. Posebno u prvom poluvremenu”, dodao je trener Željezničara.

Osvrnuo se i na pojedine sudijske odluke.

“Mislim da Peljto jeste dao vjetar u leđa domaćim, iskreno. Pogledajte kakve je sve startove puštao u tih 15-20 minuta. To naravno nije razlog da naši igrači tako reaguju”.

Bilo je govora i o eventualnim pojačanjima za Sarajevo:

“Mislim da je to potrebno. Bilo je teško gledati da tako protivnik lagano igra nazad. Nadam se da ćemo dovesti par igrača. Imamo par dobrih igrača u juniorima, ali treba nam više. Morate imati i malo sreće u svemu tome”.

fksarajevofkzeljeznicarmilomir odovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Neko iz mase
Gost

Odovicu ne mozes graditi vezni red na bezidejnom, sporom, nekreativnom I neagresivnom vranjesu. Ne moze ti on biti izbor ma koliko god da je teska situacija. Ocajno, poput nizeraredne ekipe

Anti-tenkista
Gost

Potpuno zaslužena pobjeda domaćina. Željezničar od početka sezone ne igra dobar fudbal, a i večeras nisu ništa pokazali. Sarajevo i Zrinjski jedini ozbiljni kandidati za titulu.

Senći
Gost

Bjezi odovicu jebi se i ti i tvoja taktike iz prošlih vremena. Što jednom ne budeš pošten pa ne priznaš da ti griješiš i da nisi trener za ova vremena. Otjero si zajedno sa pederom misketom najbolje igrače, onda na derbiju izvodiš iz igre Čurjurića, a igri ostavljaš ufuranog Vranješa.

wpDiscuz