Sport Centar

Širokom prijeti kazna od najmanje tri meča bez publike, moguće sankcije i za Sarajevo

Najmanje tri utakmice pred potpuno praznim tribinama i minimalno 10.000 KM kazna je koja prijeti Nogometnom klubu Široki Brijeg zbog navijačkih ispada i loše organizacije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igrane u srijedu naveče na stadionu "Pecara" protiv Sarajeva, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Širokom prijeti kazna od najmanje tri meča bez publike, moguće sankcije i za Sarajevo
FOTO: bljesak.info

Najmanje tri utakmice pred potpuno praznim tribinama i minimalno 10.000 KM kazna je koja prijeti Nogometnom klubu Široki Brijeg zbog navijačkih ispada i loše organizacije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igrane u srijedu naveče na stadionu “Pecara” protiv Sarajeva, potvrđeno je za “Nezavisne” iz Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Za Širokobriježane je otežavajuća okolnost što su incidenti na njihovom stadionu česti. Prije deset godina nakon duela sa Sarajevom desilo se ubistvo navijača, a NK Široki Brijeg i nakon toga često je bio tema na sjednicama disciplinskih organa “bh. kuće fudbala”, koji su ih kažnjavali najviše za pirotehniku, ali između ostalog i zbog neprimjerenih poruka, isticanja zastave sa kukastim krstom, prekida…

“Nedavno je zbog incidenta bila ispražnjena jedna tribina na ‘Pecari’. Takođe, ne tako davno bili su kažnjeni sa tri meča pred praznim tribinama, pa im je nakon žalbe kazna ublažena. Riječ je o ponavljačima i kazna mora biti rigorozna. Ovakvim i sličnim dešavanjima na našim stadionima moramo stati ukraj i moramo uporno kažnjavati, ali svakako ćemo detaljno sagledati sve okolnosti i pregledati izvještaje službenih lica”, kazao je izvor “Nezavisnih” iz Disciplinske komisije N/FS BiH.

Delegat je, između ostalog, u svojim zapažanjima naveo lošu organizaciju, pirotehniku, prekid u 76. minuti nakon što je pogođen tvrdim predmetom jedan igrač Sarajeva, ubacivanje tvrdih predmeta u teren, neprimjereno navijanje i domaćih i gostujućih navijača… Utakmicu je obilježila i tuča među igračima. Pet minuta prije kraja došlo je do koškanja Hodžića i Franjića, a potom je nastala opća tuča igrača, u kojoj je najdeblji kraj izvukao Franjić, koji je dobio crveni karton.

“Sankcije mogu očekivati i u FK Sarajevo jer su i njihovi navijači pravili određene ispade. Vjerovatno će se suočiti sa novčanom kaznom“, potvrdili su iz DK N/FS BiH.

Sjednica na kojoj će biti odlučeno o visini kazne biće održana u ponedjeljak.

Tabela Premijer lige

Raspored 12. kola Premijer lige

fksarajevonksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI

Coda
Gost

Usta ja ustase svi pa vrijeme je vise da razjebete te ustase dole j…m im klicu vise.

solomon
Gost

Navijam za Zelju,kad Sarajevo zijani drago mi je to je sve sportski,ali ovo u sirokome sto se desavalo vrijeme je da se stane u kraj jer ovo nema veze sa sportom cisto divljanje i fasizam sa trebina.Je li se ikad iko zapitao sto musliman ne moze da igra u tome klubu pa neka NS BIH i dalje ih tetosi dok ne padne i druga mrtva glava.Da je ovo bila evropska utakmica odmah bi bila prekinuta ali nazalost kod nas sve je nenormalno pa i savez.

Sa2
Gost

Nemojte nista sankcionisati otac vas ebo

Vox
Gost

Halabuka na Široki a u biti nitko nije cvijeće. Sve je to u 5 deka

wpDiscuz