Sport Centar

Odlučujuća sedmica za Premiership: U četvrtak sastanak klubova, nazire se datum nastavka sezone

U srijedu bi klubovi Premier lige Engleske mogli da dobiju dozvolu da krenu sa "drugom fazom" priprema za nastavak sezone, tačnije da počnu sa standardnim treninzima, ali oni se još uvijek nisu složili u vezi datuma nastavka sezone.

Odlučujuća sedmica za Premiership: U četvrtak sastanak klubova, nazire se datum nastavka sezone

U srijedu bi klubovi Premier lige Engleske mogli da dobiju dozvolu da krenu sa “drugom fazom” priprema za nastavak sezone, tačnije da počnu sa standardnim treninzima, ali oni se još uvijek nisu složili u vezi datuma nastavka sezone.

Kako javljaju ostrvski mediji, konačna odluka o nastavku bi mogla da bude donesena do kraja ove sedmice.

Prije konačne odluke, igrači i treneri dobiće priliku da iznesu svoje stavove u utorak, u odvojenim razgovorima sa Premier ligom. U srijedu će klubovi ponovo glasati o tome da li već od sredine ove sedmice počinju sa novom fazom priprema.

Pojedini klubovi izrazili su zabrinutost po pitanju onoga što će se dešavati ukoliko bude igrača koji su pozitivni na korona virus nakon što se počne sa treninzima u grupama od po 12 igrača. Tačnije, svi brinu da li bi to značilo da svi moraju u izolaciju ili samo igrač čiji je test pozitivan.

Većina klubova ipak je za uvođenje druge faze, a to bi značilo i da bi Premier liga uskoro mogla da dođe do posljednje faze primjene projekta “Restart” i da odredi datum nastavka sezone i raspored odigravanja utakmica.

Čini se da se od 12. juna kao dana povratka odustalo i sada je 19. jun izglednija opcija, ali ima klubova koji se zalažu za to da se timovima da dodatna sedmica priprema što bi nastavak sezone pomjerilo na 26. jun.

Ponovo je otvorena i tema igranja na neutralnim terenima tako da se i na to pitanje uskoro očekuje konkretan odgovor.

Danas (ponedjeljak) su obavljena nova testiranja u Premier ligi, a rezultati se očekuju u srijedu. Za utorak su planirani razgovori sa menadžerima i igračima o “fazi dva”

Srijeda nam donosi novo glasanje klubova o treningu sa kontaktom, a u četvrtak će se dogoditi sastanak klubova na temu nastavka sezone.

premier league
KOMENTARI

KOMENTARI