Sport Centar

Odlučivat će i Dalić: Sablić rekao “da” HNS-u, konkurencija mu i bivši reprezentativac BiH

Od ranije je poznato da je Goran Sablić, bivši trener Širokog Brijega, glavni kandidat za preuzimanje mlade reprezentacije Hrvatske, a tamošnji mediji sada pišu da je mladi stručnjak rekao "da" Hrvatskom nogometnom savezu, ali još uvijek nije ništa gotovo.

Odlučivat će i Dalić: Sablić rekao “da” HNS-u, konkurencija mu i bivši reprezentativac BiH

Od ranije je poznato da je Goran Sablić, bivši trener Širokog Brijega, glavni kandidat za preuzimanje mlade reprezentacije Hrvatske, a tamošnji mediji sada pišu da je mladi stručnjak rekao “da” Hrvatskom nogometnom savezu, ali još uvijek nije ništa gotovo.

U krovnoj kući hrvatskog fudbala djeluju dvije suprotstavljene “struje” koje guraju svoje kandidate, a još uvijek se ne zna ko će biti selektor, tačnije kome će povjerenje ukazati Izvršni odbor. Sablić je prihvatio ponudu, ali tu je još nekoliko kandidata.

Spominje se i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sergej Jakirović. Ipak, pitanje je da li bi on prihvatio ponudu s obzirom na to da mu veoma dobro ide s Goricom. Veće su šanse da ne prihvati kandidaturu. Spominju se još Ognjen Vukojević, Ivica Olić, Tomislav Rukavina, bivši selektor U-17 reprezentacije Hrvatske Dario Bašić…

O novom selektoru U-21 reprezentacije pitat će se i Zlatko Dalić, izbornik A selekcije. Dalić usko sarađuje sa selektorom mlade reprezentacije, a komunikacija i razumijevanje ta dva selektora su temeljni faktor uspješne saradnje koja je na tom nivou neophodna.

goran sablichnsmlada reprezentacija hrvatskesergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI