Sport Centar

Odlično poluvrijeme Zmajeva protiv svjetskih prvaka: Lloris čudesnom reakcijom spasio Francusku

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Bosna i Hercegovina - Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a Zmajevi igraju sjajno protiv Trikolora i za sada nema pogodak na Grbavici.

Odlično poluvrijeme Zmajeva protiv svjetskih prvaka: Lloris čudesnom reakcijom spasio Francusku

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Bosna i Hercegovina – Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a Zmajevi igraju sjajno protiv Trikolora i za sada nema pogodak na Grbavici.

Od početka utakmice Francuzi su izašli veoma visoko, tako da je naša zadnja linija konstantno bila pod pritiskom. Prvi udarac prema golu viđen je u 11. minuti kada je Coman šutirao pored lijeve stative. Tri minute poslije Mbappe je prošao i ubacio za Comana, koji je šutirao glavom, ali odbranio je Šehić.

Igrali smo jako organizovano, posebno u odbrani, a u 24. minuti odlično je pokušao Todorovića lijevom nogom sa ruba šesnaesterca, no Lloris je odbranio. Golman Tottenhama spasio je svjetske prvake u 26. minuti. Nakon kornera Pjanića i šuta glavom Ahmedhodžića čudesnom reakcijom Lloris je odbranio.

Rabiot je u 27. minuti loše šutirao glavom. Nismo dozvoljavali Trikolorima da nam ozbiljnije zaprijete. Kolašinac je uputio jednu opasnu povratnu loptu u 42. minuti, ali nije bilo nikoga od naših igrača. Nakon toga loše je pokušao Varane glavom i završen je prvi dio utakmice.

fudbalska reprezentacija bihfudbalska reprezentacija francuskekvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2022
KOMENTARI

KOMENTARI