Sport Centar

Odlična noć bh. rukometaša u Francuskoj

Odlična noć bh. rukometaša u Francuskoj

Niko od njih, doduše, nije slavio pobjedu, ali napadački su svi bili na visokom nivou.

Selestat Koste Savića, koji se vratio na terene nakon duže pauze zbog povrede i u odličnoj je formi, još ne zna pobjedu u prvenstvu ni nakon 13 kola.

Sinoć je Selestat poražen od Dunkerquea na domaćem terenu s 24:26.
Savić je bio najefikasniji u Selestatu sa šest golova, a jedan manje postigao je Abdelkader Rahim. Kod pobjedničke ekipe Marko Mamić pogađao je osam puta.

U lošoj poziciji na tabeli je i Creteil, koji je pretposljednji, a za koji nastupaju Dejan Malinović i Muhamed Toromanović,. Dosad je Creteil ostvario samo dvije pobjede i čeka ga neizvjesna borba za opstanak. Creteil je u posljednjem odigranom meču poražen na domaćem terenu od Sarana s 35:36. Malinović je mrežu novog prvoligaša pogađao šest puta iz isto toliko pokušaja, a efikasniji od njega bio je Alexandru Csepreghi sa osam golova. Muhamed Toromanović tri puta se upisao u strijelce iz sedam pokušaja. Mostarac Igor Anić bio je najefikasniji igrač Sarana sa osam golova.

Chambery je u gostima poražen u derbiju kola od Montpelliera s 25:29. Jonas Truchanovicius je za pobjednike postigao sedam golova, dok je kod Chamberya naš Marko Panić pogađao pet golova. Bivši reprezentativac BiH Edin Bašić postigao je jedan gol.

milwaukeesead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI