Sport Centar

Odlazak jednog od najvećih: Didier Drogba u dresu drugoligaša se oprostio od fudbala

Iako je penzionisanje sastavni dio karijere svakog sportiste, uvijek je posebno teško gledati kada velike zvijezde "objese kopačke o klin".

Odlazak jednog od najvećih: Didier Drogba u dresu drugoligaša se oprostio od fudbala

Iako je penzionisanje sastavni dio karijere svakog sportiste, uvijek je posebno teško gledati kada velike zvijezde “objese kopačke o klin”.

Iako je odolijevao sve do 40. godine života, od aktivnog igranja fudbala sinoć se oprostio legendarni Didije Drogba, prenosi Avaz.ba.

Proslavljeni napadač svoju posljednju utakmicu odigrao je u dresu američkog drugoligaša Phoenix Risinga. Radilo se o finalu USL kupa, a ekipa stasitog napadača iz Obale Slonovače poražena je s minimalnih 1:0 od ekipe Lousiville Cityja.

Pošto je bivši napadač Chelseaja još u trećem mjesecu najavio da mu je ova sezona zadnja u karijeri, poraz u finalu značio je i prekid njegovog fudbalskog puta na kojem je branio boje Le Mansa, Duingampa, Marseilea, Chelseaja, Shanghaija, Galatasaraya, Montreala i Phoenix.

Najdublji trag popularni Tito ostavio je u Londonu, gdje je u dvije epizode sakupio 254 nastupa, postigao ukupno 104 gola te postigao svoj najveći uspjeh – osvajanje Lige šampiona 2012. godine.

Osim na klupskom planu, Drogba je bio nezamjenjiva karika respektabilne generacije Obale Slonovače za koju je zabio čak 65 pogodaka u 104 nastupa.

Njegovu požrtvovnost, snagu i borbenost zapamtio je svako ko ga je gledao barem jednom u životu.

dider drogba
KOMENTARI

KOMENTARI