Sport Centar

Odigrano prvo kolo turnira “Igraj fudbal, živi život”: Visoke pobjede Sarajeva i Želje

Jubilarni 10. turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" počeo je danas utakmicama prvog kola i trajat će do nedjelje 13. juna.

Odigrano prvo kolo turnira “Igraj fudbal, živi život”: Visoke pobjede Sarajeva i Želje

Jubilarni 10. turnir pod nazivom “Igraj fudbal, živi život” počeo je danas utakmicama prvog kola i trajat će do nedjelje 13. juna.

Mečevi se igraju na stadionu Otoka i Sportskom centru “Safet Zajko”.

Grupu A čine: Sarajevo, Sloboda (Tuzla), Velež (Mostar) i Slavija (Istočno Sarajevo). A u grupi B nadmeću se Željezničar (Sarajevo), Široki Brijeg, Borac (Banja Luka) i Olimpik (Sarajevo).

Rezultati i satnica 2. i 3. kola Grupe A

U utakmicama 1. kola grupe A Sarajevo je na Otoci deklasiralo Slaviju rezultatom 5:0. Golove za Bordo tim postigli su Janjić u 29. minuti, te Pramenković u 48., Nurković u 57., Kurtinović u 59. i Šabanović u 80. minuti.

U drugom dvoboju iste grupe tuzlanska Sloboda je sa minimalnih 1:0 savladala Velež, a jedini pogodak postigao je Mujić u 19. minuti.

Nakon prvog kola Sarajevo i Sloboda imaju po 3 boda, dok će Slavija i Velež u narednim kolima pokušati popraviti dojam.

U subotu su na programu dvoboji 2. i 3. kola. Tako će na Otoci od 9:00 sati snage odmjeriti Slavija – Velež, dok će u istom terminu u Sportskom centru “Safet Zajko” igrati Sarajevo – Sloboda. U popodnevnom terminu na programu su okršaji 3. kola. U 16:00 sati na Otoci igraju Sarajevo – Velež, a od 15:30 sati u Sportskom centru “Safet Zajko” na programu je duel Sloboda – Slavija.

Rezultati i satnica 2. i 3. kola Grupe B

U utakmicama 1. kola grupe B Željezničar je u Sportskom centru “Safet Zajko” savladao Olimpik rezultatom 4:1. Pogotke za Plave postigli su Pločo, Tolja, Alibašić i Kurtalić (autogol), dok je strijelac za Vukove bio Bekto.

U drugom okršaju Široki Brijeg je bio bolji od vršnjaka iz Borca. Tim sa Pecere slavio je , također, sa 4:1, a golove za Široki postigli su Bavrka, Gojsilović, Brekalo i Baskarad. Jedini strijelac za tim iz Banja Luke bio je – Janković.

Nakon prvog kola Željezničar i Široki Brijeg imaju po tri boda, dok su Olimpik i Borac bez bodova.

U subotu su na programu mečevi 2. i 3. kola. Tako će na Otoci u 11:00 sati igrati Olimpik – Široki Brijeg, dok će se u istom terminu u Sportskom centru “Safet Zajko” nadmetati Željezničar – Borac. U popodnevnim satima igrat će se mečevi 3. kola. U 18:00 sati na Otoci će Plavi sa Grbavice pokušati pobijediti Široki Brijeg, dok je u 17:30 sati u Sportskom centru “Safet Zajko” na programu okršaj Borac – Olimpik.

Pobjednici grupa plasirat će se u finale, a titulu od prošle godine brani Željezničar.

Podsjetimo, organizator Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva pobrinuo se da se ispoštuje cjelokupan COVID protokol. Dakako, pravo nastupa imaju igrači rođeni 2005. godine, a ove kao i prošle godine učešće su, zbog epidemiološke situacije, uzeli samo klubovi iz Bosne i Hercegovine. Turnir je do početka pandemije imao međunarodni karakter.

fkboracfkolimpikfksarajevofkslavijafkslobodafkzeljeznicarIgraj fudbal zivi zivotnksirokibrijeg
KOMENTARI