fbpx
Sport Centar

Odigrano 1. kolo turnira ”Igraj fudbal, živi život”: Pobjede Sarajeva, Želje, Borca i Slobode

Deveti fudbalski turnir pod nazivom ''Igraj fudbal, živi život'' počeo je danas u glavnom gradu BiH i trajat će do četvrtaka. Mečevi se igraju na stadionu Otoka i Sportskom centru ''Safet Zajko''. Odigrane su utakmice 1. kola, a postignuti su sljedeći rezultati:

Odigrano 1. kolo turnira ”Igraj fudbal, živi život”: Pobjede Sarajeva, Želje, Borca i Slobode

Deveti fudbalski turnir pod nazivom ”Igraj fudbal, živi život” počeo je danas u glavnom gradu BiH i trajat će do četvrtaka. Mečevi se igraju na stadionu Otoka i Sportskom centru ”Safet Zajko”.

Odigrane su utakmice 1. kola,.

Grupa A: Sarajevo – Olimpik 5:0 (golove su postigli Mešić dva, Ramić, Tabaković i Simanić). Ovaj dvoboj igrao se na Otoci. U istom terminu u Sportskom centru ”Safet Zajko” Borac je bio bolji od Veleža rezultatom 2:0. Banjalučani su slavili golovima Beše (autogol) i Nikolića.

Grupa B: Željezničar – Slavija 6:0 (Karišik, Kučević, Jaganjac i tri puta Serdarević). Meč se igrao na Otoci, dok je Sportskom centru ”Safet Zajko” Sloboda bila bolja od Širokog Brijega rezultatom 4:0 (Mahmud, Pekarić dva puta pogodio i Hadžić). Nakon dvoboja prvog kola može se konstatirati da su odigrane odlične utakmice klubova iz BiH.

U srijedu su na programu utakmice 2. i 3.kola. U grupi A u 9:00 sati snage će odmjeriti Olimpik – Borac, a u istom terminu u Sportskom centru ”Safet Zajko” igraju Sarajevo – Velež. U 3. kolu od 16:00 sati sastaju se Sarajevo – Borac (Otoka), dok će Velež – Olimpik igrati u istom terminu (Sportski centar ”Safet Zajko”).

U grupi B u srijedu u 11:00 sati na Otoci u okviru 2. kola igraju Slavija – Široki Brijeg, a u Sportskom centru ”Safet Zajko” u istom terminu sastaće se Željezničar – Sloboda.

U 3. kolu u 18:00 sati na Otoci igraju Željezničar- Široki Brijeg, a u istom terminu u Sportskom Centru ”Safet Zajko” Sloboda – Slavija.

Nakon tri odigrana kola pobjednik grupe direktno će se plasirati u finale, dok će drugoplasiraana ekipa igrati meč za treće mjesto.

Organizator ovog događaja je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva. Pravo nastupa imaju igrači do 17 godina, a ove godine učešće su , zbog epidemiološke situacije, uzeli samo klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Igraj fudbal zivi zivot
KOMENTARI

KOMENTARI