Sport Centar

Odigrana osmina finala Kupa BiH u futsalu: Centar ide dalje nakon drame, Mostar SG ubjedljiv

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu, HFC Zrinjski, je doživio pravi "brodolom" u Tuzli kod ekipe MNK Bosna Kompred, Tuzlaci su slavili rezultatom (13:2), dok je FC Mostar SG na svom parketu savladao ekipu FK Glasinac (10:2), a finalista kupa MNK Kaskada je u gostima bila bolja od prvoligaša MNK Buba Mare (5:1).

Odigrana osmina finala Kupa BiH u futsalu: Centar ide dalje nakon drame, Mostar SG ubjedljiv

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu, HFC Zrinjski, je doživio pravi “brodolom” u Tuzli kod ekipe MNK Bosna Kompred, Tuzlaci su slavili rezultatom (13:2), dok je FC Mostar SG na svom parketu savladao ekipu FK Glasinac (10:2), a finalista kupa MNK Kaskada je u gostima bila bolja od prvoligaša MNK Buba Mare (5:1).

U derbi susretu u Sarajevu, FC Centar ZAMM MC je ugostio gornjevakufsku ekipu MNK Slogu, gosti su u 25. minuti imali prednost, 0:3. Trenutni lider na premijerligaškoj tabeli uspio se vratiti u utakmicu, u posljednjoj minuti rezultat je bio, 4:4, da bi Ibrahim Hršumović u posljednjim trenucima utakmice donio veliko slavlje domaćoj ekipi, 5:4.

U Vojkovićima FC Salines je pobjedio domaću ekipu KMF Tango, 4:2, a, u Doboj Istoku FC Lilium i FC Nevesinje su u regularnom dijelu odigrali, 3:3, boljim izvođenjem penala, slavili su domaći (12:11).

Na preostale dvije utakmice, MNK Brotnjo je sa visokih 5:0 pobjedio u Žepču domaću istoimenu ekipu, a u pravoj golijadi u Livnu u duelu premijerligaša domaćina MNK Troglava i KMF Anđeo, Livnjaci su bili bolji, 13:9.

Sarajevo: FC Centar ZAMM MC – MNK Sloga 5:4

Cazin: MNK Buba Mara- MNK Kaskada 1:5

Žepče: MNK Žepče – MNK Brotnjo 0:5

Livno: MNK Seljak – KMF Anđeo 13:9

Doboj Istok: FC Lilium – KMF Nevesinje 3:3, penali 12:11

Mostar: FC Mostar SG Staklorad – FK Glasinac 10:2

Tuzla : MNK Bosna Kompred – HFC Zrinjski 13:2

Vojkovići : KMF Tango – FC Salines 2:4

futsalkup bih u futsalu
KOMENTARI

KOMENTARI