Sport Centar

Odgovor iz Niona: UEFA protiv smjene Kovačevića na vanrednoj sjednici Skupštine FSRS

Evropska fudbalska federacija (UEFA) na adresu Fudbalskog saveza RS poslala je odgovor iz koga se jasno vidi da glasanje o povjerenju protiv aktuelnog predsjednika FS RS ne može biti stavljeno na dnevni red vanredne sjednice Skupštine.

Odgovor iz Niona: UEFA protiv smjene Kovačevića na vanrednoj sjednici Skupštine FSRS

Evropska fudbalska federacija (UEFA) na adresu Fudbalskog saveza RS poslala je odgovor iz koga se jasno vidi da glasanje o povjerenju protiv aktuelnog predsjednika FSRS ne može biti stavljeno na dnevni red vanredne sjednice Skupštine.

U obrazloženju je navedeno da Statut FSRS, kao ni statut NSBiH ne previđa takvu mogućnost, odnosno da u članu 19. Statuta FSRS jasno stoji kada mandat predsjednika može prestati. To je u slučaju smrti, ako je pravosnažno osuđen na više od tri mjeseca zatvora, ako se iselio iz države ili pak sam podnio ostavku.

U odgovoru UEFA, koje je potpisao šef regularnosti i discipline Jacques Bondallaz, navodi se da evropska kuća fudbala smatra da je Pravni komitet NSBiH najveći autoritet za tumačenje statuta NSBiH i FSRS, a naročito uslove pod kojim vanredna Skupština može biti sazivana.

Naznačeno je da je za UEFA važno da se istakne da Statut i propisi NSBiH, kao i odluke koje su donesene trebaju biti poštovane od strane svih saveza koji su podređeni u odnosu na FS BiH.

Međutim, opozicija u ovakvom odgovoru vidi svoju šansu te poručuje da će i ona poslati pismo u Nion sa drugačijim navodima.

“Nama odgovara što je UEFA tražila da se poštuje Statut. Najveći problem je što je u pismu koje je aktuelni predsjednik FS RS Mile Kovačević poslao u Nion samo jednostrano napisano ono što njemu odgovara. Spremamo svu dokumentaciju sa dešavanjima u posljednjih mjesec i po dana u kojoj će biti jasno vidljivo gdje je i u koliko navrata sve Kovačević prekršio Statut FS RS i zbog čega se traži njegova ostavka“, naglasio je član IO FS RS Vico Zeljković, koji je zajedno sa ostalim članovima IO i delegatima Skupštine podnio zahtjev za sazivanje vanredne skupštine.

fudbalski savez rsmile kovacevicuefavico zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Objektivan
Gost

Koje plasiranje dezinformacija?! Uefa rekla da nema razloga da sumnja u ispravnost misljenja pravnog komiteta NFSBIH, te zahtjeva postivane Statuta i domaceg zakonodavstva…

wpDiscuz