Sport Centar

Odbojkašice ŽOK Alipašino polje – Zvono: Jesenje prvakinje uz oslonac na mlade snage

Ženski odbojkaški klub Alipašino polje - Zvono jesenji je prvak Prve lige Federacije BiH. Pet kola i pet pobjeda daje nadu da će ovaj mladi klub iz sarajevske općine Novi Grad na proljeće nastaviti sa dobrim igrama i da će se kroz dodatne kvalifikacije izboriti za ulazak u Superligu Federacije BIH.

Odbojkašice ŽOK Alipašino polje – Zvono: Jesenje prvakinje uz oslonac na mlade snage

Ono što je najinteresantnije jeste podatak da je ovo za klub četvrta sezona u senorskoj konkurenciji, ali da su sve odbojkašice, osim Lejle Bavčić, tek ove godine izašle iz juniorske kategorije.

Uprava kluba je odlučila, da se kroz školu odbojke osposobi i formira ekipa za takmičenja i da se bez pojačanja, već afirmisanih igračica iz drugih klubova, pokuša napraviti neki rezultat, a potvrda o dobrom radu došla je u vidu jesenje titule.

Poslije dobrog plasmana u prošloj sezoni u seniorskoj konkurenciji, iste odbojkašice su se plasirale i u finale Federacije BiH u juniorskoj konkurenciji, tako da ova jesenja titula za one koji prate rad ovog  kluba i nije neko iznenađenje.

U Sarajevu ima puno škola odbojke, koje se ne žele takmičiti na državnom nivou, zbog nedostatka finasijskih sredstava, pa je važno napomenuti da su klubu dobrodošle sve talentovane odbojkašice, koje žele napredovati, a uslovi u kojima ovaj klub radi i trenira to im omogućavaju.

Za do sadašnji uspjeh kluba zaslužna je uprava kluba, ali ove godine je matična Općina Novi Grad je izvršila reviziju udruženja koja se bave sportom i naglasila da će najviše novca dobijati samo klubovi koji koji se takmiče na federalnim i državnim nivoima, a sa takvom podrškom ni Premijer liga nije daleko.

Kako bi se sport u Sarajevu vratio tamo gdje mu je i mjesto, ovaj primjer Općine Novi Grad svakako je za svaku pohvalu.

zok alipasino polje zvono
KOMENTARI

KOMENTARI