Sport Centar

Odbojkaši kod načelnika Mandre: Kakanj je neizmjerno ponosan na rezultate u odbojci

Danas je u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre upriličen prijem za trenera, upravu i igrače Odbojkaškog kluba “Kakanj 78” – osvajače Kupa F BiH.

Odbojkaši kod načelnika Mandre: Kakanj je neizmjerno ponosan na rezultate u odbojci

U načelnikov ured kakanjski odbojkaši donijeli još jedan osvojeni trofej čime je upućena poruka da je ova velika pobjeda poklon načelniku, građanima Kaknja i kakanjskim privrednicima koji svesrdno pomažu razvoj kakanjskog sporta.

Svojim gostima načelnik je čestitao na sjajnom rezultatu naglašavajući zadovoljstvo jer se svijetla dugogodišnja neprekidna tradicija vrhunskih rezultata kakanjske odbojke nastavlja. Naglasio je da se Kakanj neizmjerno ponosni rezultatima u odbojci.

Predsjednik kluba Aldin Šljivo istakao je da se Uprava kluba trudi da odbojkašima obezbijedi što bolje uslove, a da oni to vraćaju rezultatima. Zahvalio se načelniku Nerminu Mandri i Općini Kakanj na podršci i izdvajanjima za sport.

“Mislim da i ostali klubovi dijele zadovoljstvo podrškom sportu u Kaknju. Što se nas tiče, mi smo ponosni na to da u timu imamo većinom Kakanjce, ono na čemu radimo je podmlađivanje tima, želimo da obezbijedimo uslove za stvaranje novih igrača, gledamo u budućnost”, kazao je Šljivo, zahvalivši se i kakanjskim privrednicima na podršci uz nadu da će ona biti još veća i saradnja još bolja.

Trener kluba Almir Aganović zahvalio se načelniku Mandri na podršci.

“Zahvaljujući Općini, Upravi kluba i predanom radu stvorila se lijepa atmosfera koja evo daje rezultate. Zaista mi je drago što sam dio ove priče.”, kazao je Aganović.

Sa prijema su upućeni i izrazi zahvalnosti firmi “MIRO led light” iz Brčkog koja je Klubu donirala novu opremu – tri garniture dresova.

“Uporedo ( ne naknadno, ne poslije) sa lokalnim ekonomskim razvojem, lokalne zajednice i viši nivoi vlasti moraju stalno raditi na razvoju obrazovanja, kulture, sporta i drugih segmenata društva, jer su i odlični rezultati omladine u školama, i predstave u domovima kulture i pozorištima, i sjajni rezultati sportskih klubova, i razvoj koncepta socijalne pravde, i unapređenje segmenta sigurnosti građana, i briga o najranjivijim društvenim grupama, u suštini razvoj, zamajac razvoju i parametar kojim se mjeri uspjeh i snaga jedne zajednice i društva”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Kakanj danas ima 5 premijerligaša (nogomet, košarka, odbojka, rukomet, kuglanje). Za uspjeh kakanjskog sporta ogromne zasluge ima kakanjska privreda koja izdvaja velike novčane iznose za kakanjski sport. Općina Kakanj izdvaja 1.000.000 KM za sport što je za lokalnu zajednicu od 40.000 stanovnika respektabilan iznos.

ok kakanj
KOMENTARI

KOMENTARI