Sport Centar

Od Jamesa do Curryja: Izabrani najbolji NBA igrači u posljednjoj deceniji

Uzimajući u obzir rezultate od sezone 2009/10. pa sve do kraja 2018/19. stručnjaci i analitičari sa zvaničnog portala NBA.com i NBA TV izabrali su igrače koji su obilježili minulu deceniju.

Od Jamesa do Curryja: Izabrani najbolji NBA igrači u posljednjoj deceniji

Uzimajući u obzir rezultate od sezone 2009/10 pa sve do kraja 2018/19 stručnjaci i analitičari sa zvaničnog portala NBA.com i NBA TV izabrali su igrače koji su obilježili minulu deceniju.

Na osnovu svega pokazanog u posljednjih deset godina, u prvi tim su izabrani Steph Curry, James Harden, LeBron James, Kevin Durant i Kawhi Leonard.

U objašnjenju se ističe da je Curry promijenio igru u minuloj deceniji, te da se probio kao jedan od najboljih ‘trojkaša’.

Harden je ponio zvanje najkorisnijeg igrača, a postao je i košarkaš koji je u najviše utakmica postigao 50 ili više poena.

Leonard je mjesto u prvoj petorci zavrijedio kao dvostruki MVP finala i jedan od najboljih igrača odbrane. Durant, koji je također dva puta dobio pojedinačno priznanje u finalima, istakao se kao igrač koji je u prosjeku postizao najviše poena u posljednjih deset godina (28).

Za LeBrona se navodi da je postao lice lige u tom periodu, o čemu svjedoči podatak i da je tri puta bio MVP.

U drugom timu našli su se Chris Paul, Russell Westbrook, Anthony Davis, Blake Griffin i Carmnelo Anthony. Treći tim decenije čine Dwyane Wade, Kobe Bryant, Paul George, LaMarkus Aldridge i Giannis Antetokounmpo.

Kako se navodi, nije riječ o zvaničnim priznanjima od strane najjače lige svijeta.

james hardenkawhi leonardkevin durantlebron jamessteph curry
KOMENTARI

KOMENTARI