Sport Centar

Očekuju ga na prozivci: Adukor može ove zime otići iz Sarajeva, ali samo pod jednim uvjetom

Jesenji prvak Premijer lige BiH, ekipa Sarajeva, sutra počinje s pripremama, prozivkom igrača. Potom su u planu ljekarski pregledi. 

Očekuju ga na prozivci: Adukor može ove zime otići iz Sarajeva, ali samo pod jednim uvjetom

Jesenji prvak Premijer lige BiH, ekipa Sarajeva, sutra počinje s pripremama, prozivkom igrača. Potom su u planu ljekarski pregledi. 

Prvi dio priprema bit će obavljen u Ljubuškom, od 18. do 24. januara, a početkom februara ekipa će otputovati u Antaliju, gdje će boraviti od 1. do 14. februara te odigrati nekoliko test mečeva.

Što se tiče igračkog kadra, rukovodstvo kluba je skoro ispunilo cilj – zadržati aktuelni tim na okupu, produžiti saradnju sa fudbalerima kojima uskoro ističe ugovor. Tako su redom nove dokumente sa klubom iz Titove 38b proteklih sedmica potpisivali Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Krste Velkoski.

Ostao je još jedan kojeg u bordo ekipi žele zadržati, Joachim Adukor. No, od te priče nema ništa. Pouzdanom Afrikancu ponuđeni su više nego pristojni uvjeti, ali njegova je namjera napustiti Koševo. I to, kako saznajemo, što je prije moguće.

Fudbaler iz Gane tako je odlučio zaigrati rulet jer sebe dovodi u opasnost da više ne vidi ni minute u igri do završetka sezone. Dovođenjem bivšeg člana Crvene zvezde Darka Lazića, koji može pokrivati identične pozicije, klub je poslao jasnu poruku Adukoru. Naravno, nikad nije isključeno da, pod pritiskom većeg broja povreda ili eventualne rezultatske krize, gledamo i drugačiji scenarij po pitanju njegovog statusa u ekipi, ali zasad to ne djeluje kao izgledna opcija.

Afrikanac, s druge strane, očekuje da bi se ipak već u zimskom prelaznom roku mogao oprostiti od bordo dresa, navodno je nekoliko ponuda na stolu. No, odlučni su i u Sarajevu – Joachim Adukor može otići ove zime samo pod uvjetom plaćenog obeštećenja, s obzirom da mu aktuelni ugovor traje do ljeta. Pustiti ga neće besplatno, saznajemo, taman i po cijenu izdvajanja masne mjesečne plate za igrača koji bi ostatak sezone trebao provesti grijući klupu.

U svakom slučaju, Adukor bi se trebao sutra pojaviti na prozivci. Koliko dugo će nakon toga još biti član Sarajeva ovisit će o klubovima koji ga žele. Ako im se žuri, platit će obeštećenje. U suprotnom, morat će se strpjeti još pola godine…

fksarajevojoachim adukor
KOMENTARI

KOMENTARI

Cccc
Gost

Je li Sarajevo Ucjenama tjera igraca da potpise produzetak saradnje?

Bordo u srcu
Gost

Pa šta treba?Da i ovaj ode džabe,kao što su Sarić i Duljević?Od čega kluba da živi?Prodaje ulaznica a od toga ne mogu napuniti ni 20 posto budžeta?

A. O.
Gost

Jel to samo zato što je crnac. Pustite ga!!!

Cccc
Gost

Cekaj. Treba sloziti ekipu i uzeti titulu a ne sad pricati o zardi. Sa ovakvim stavom samo je klub na gubitku

wpDiscuz