Sport Centar

Obrvan: Za dan ili dva ću objaviti širi spisak reprezentativaca, kontaktirao sam i igrače BiH

Novi selektor Bosne i Hercegogovine Ivica Obrvan u intervjuu za Mondo potvrdio je da će raditi "dupli" posao na klupama Zagreba i Zmajeva.

Obrvan: Za dan ili dva ću objaviti širi spisak reprezentativaca, kontaktirao sam i igrače BiH

Novi selektor Bosne i Hercegogovine Ivica Obrvan u intervjuu za Mondo potvrdio je da će raditi “dupli” posao na klupama Zagreba i Zmajeva.

Ipak, još nije zvanično potpisao ugovor sa Rukometnim savezom BiH.

“Od onog trenutka kad se pojavio kontakt sa Zagrebom, a uz dopuštenje Rukometnog saveza BiH, dao sam jasno do znanja da ostajem čvrsto pri svojoj odluci da obavljam funkciju selektora reprezentacije BiH. Čelnici Zagreba su se složili i nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje da se bilo šta mijenja u tom slučaju”, rekao je Obrvan na početku razgovora.

Iako je ranije bilo najavljeno da će ove sedmice biti potpisan ugovor sa RSBiH, zbog obaveza u zagrebačkom klubu, zvanično predstavljanje će biti upriličeno najvjerovatnije sljedeće nedjelje.

“Kako sada stvari stoje doći ću dan prije okupljanja, za dan ili dva ću objaviti širi spisak, kontaktirao sam malo i igrače BiH. Došao bih i ranije, međutim, obaveze s rukometašima Zagreba mi nisu dopustile da obavimo i te formalnosti. U ovom trenutku, mislim da nije ni neophodno da ono što smo dogovorili potpišemo jer to ništa ne mijenja. Danas da stavim potpis ili za sedam dana, nije posebno bitno. Jutros smo se vratili iz Nanta, sutra igramo s Veszpremom, a u nedjelju sa Metaloplastikom i onda iduće sedmice najvjerovatnije ću biti na raspolaganju”.

Cijeli region pogodila je vijest o tragičnoj smrti Zlatka Saračevića, legende banjalučkog, hrvatskog i jugoslovenskog rukometa.

“O Saračeviću mogu reći da je njegova prerana smrt velika nevjerica i sportska tragedija. On je bio jedna posebna velika duša, vrhunski i jedan od najboljih rukometaša koje je Jugoslavija imala, Borac, Hrvatska i svi klubovi iz inostranstva za koje je igrao. Posebno sam počašćen što sam dio karijere igrao s njim, družio se kao trener, razmjenjivao mišljenja i rekao sam već da nikad u životu nisam sreo nijednog trenera, koji nikad nije bio spreman izraziti kritiku prema nekog kolegi, već je uvijek bio vedar i pun osmijeha. Žao mi je stvarno, što se to dogodilo, još uvijek je tuga u cijeloj Hrvatskoj, a vjerujem i u BiH, pogotovo u Banjaluci zbog tog tragičnog događaja”.

Obrvan se osvrnuo i na ubjedljiv poraz banjalučkog Borca od čak 16 razlike u Boriku u revanšu protiv Gorenja u okviru osmine finala EHF Evropskog kupa.

“Visok poraz nakon prvog meča u Velenju, koji je završen sa četiri razlike. Postojala je šansa, očigledno je da poslije ‘negative’ iz prvog meča, u revanšu je došlo do pada. Igrate kod kuće, počnete da gubite, u glavama se stvori određena nemoć i predaja, ali sigurno je rezultat ispao puno viši od stvarne razlike u kvalitetu Gorenja i Borca. A Veselin Vujović je vrhunski trener, koji je po mom mišljenju još uvijek vrlo kratko prisutan u banjalučkom klubu. Možda da je utakmica bila kasnije, neke stvari bi se drugačije odvijale. Ali, događa se ponekad da utakmica izmakne kontroli i izgubite velikom razlikom. Ipak, ne sumnjam da će Borac kroz prvenstvo biti jak i da će biti prvi favorit za osvajanje titule”.

ivica obrvanrkzagreb
KOMENTARI