Sport Centar

Obrvan: Vjerujem da možemo odigrati puno bolje protiv Češke, ovu utakmicu trebamo zaboraviti

Selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan obratio se na press-konferenciji nakon poraza od Švedske (18:30).

Obrvan: Vjerujem da možemo odigrati puno bolje protiv Češke, ovu utakmicu trebamo zaboraviti

Selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan obratio se na press-konferenciji nakon poraza od Švedske (18:30).

Strateg Zmajeva je kazao:

Čestitam ekipi Švedske na pobjedi. Radi se o velikoj razlici u kvaliteti. Ono što je najvažnije, bili smo bez sedam igrača, uključujući danas, pred samu utakmicu, Dejana Malinovića. Bilo nam je jako teško parirati tokom cijele utakmice. Možda ipak i očekivan poraz, možda s prevelikom razlikom. Idemo dalje, čeka nas utakmica s Češkom. To je dosta jaka reprezentacija, imaju i podršku navijača. Bit će teška utakmica. Nadam se da ćemo imati na dispoziciji neke igrače koje nismo imali. Vjerujem da možemo odigrati dosta bolje. Nemamo puno vremena, trebamo ovu utakmicu zaboraviti i odigrati što kvalitetnije“, kazao je Obrvan te nastavio:

“Od 16 igrača devet ih je bilo koji su prvi put igrali za reprezentaciju protiv favorita i jednog od kandidata za medalju. Svako ima pravo na slab dan. U narednim utakmicama će svako sigurno dati svoj doprinos.”

Opisao je situaciju sa Malinovićem:

“U četiri popodne smo danas ostali bez njega. Dobio je pozitivan nalaz i to nam je poremetilo puno toga. S dešnjakom na desnom krilu nije lako igrati ni protiv koga. Koncepcija se jednostavno gubi. Trenirali smo s Karačićem i Malinovićem i to je funkcionisalo. Prijateljske utakmice nismo mogli igrati zbog Covida. Kada igrate protiv ovako jake reprezentacije, koja zatvori te prilaze, ulazite u probleme. Bit će teško i protiv Češke. Tražit ćemo kvalitetniju odbranu i kvalitetniji napad, da možda malo i rasteretimo desnu stranu našeg napada”.

Svjestan je da je u ekipi bilo puno početnika:

Sigurno da je bilo straha, vidjelo se na pojedinim igračima. Vidjeli ste kako je Klis ušao u utakmicu, vrlo je važno kako ćete otvoriti… Brzopleto je šutirao i bez samopouzdanja. Moram pohvaliti Marka Lukića koji je u prvom poluvremenu dao nekoliko lijepih golova, premda je šetao i on lijevo-desno”, rekao je Obrvan pa dodao o Vranješu koji je danas izostao:

evropsko prvenstvo u rukometuivica obrvan
KOMENTARI