Sport Centar

Obrvan će prepoloviti spisak igrača do meča s Austrijom: Želim isprobati više opcija

Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan jučer je objavio širi popis igrača za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, protiv Austrije 14. marta u Bugojnu.

Obrvan će prepoloviti spisak igrača do meča s Austrijom: Želim isprobati više opcija

Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan jučer je objavio širi popis igrača za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, protiv Austrije 14. marta u Bugojnu.

Širi je to popis od 35 imena koji je prijavljen Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF). Nekoliko je tu i novih imena kao što su Harun Hodžić, Marko Davidović, Dragan Pavlović i Neven Stjepanović, a vraćen je Vedran Delić. Ipak, ovaj spisak će pred meč biti gotovo prepolovljen jer će u rosteru za Austriju biti 16 igrača.

“To su potencijalni kandidati koje bih volio imati na dispoziciji, što ne znači da će biti drastičnih promjena u konačnom sastavu za Austriju. Na pripremama u ponedjeljak 8. marta očekujem 18 do 20 igrača kako bih isprobao više opcija na nekim pozicijama. A koji su to igrači objavit ću najkasnije prekosutra”, rekao je Ivica Obrvan za Dnevni list.

Nebojša Grahovac je ozlijeđen i on nije u mogućnosti priključiti se, dok je upitnik nad imenom Marina Vegara koji ima problema sa ramenom.

“On je igrao zadnju utakmicu, ali se muči duže vrijeme s tom ozljedom i u sljedećim danima će znati mora li to rješavati operacijom ili konzervativnim liječenjem”, pojasnio je Obrvan.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu gdje će trenirati zaključno s četvrtkom. U petak ujutro sele u Bugojno kako bi odradili dva treninga i sačekali dvoboj sa Austrijom.

Podsjetimo, na spisku selektora se nalaze:

Golmani: Burić Benjamin (Flensburg), Bojić Nebojša (Ribnica), Ahmetasević Admir (Puente Genil), Hodžić Harun (Chambery).

Lijeva krila: Ovčina Alen (Sloboda Tuzla), Ćosić Hase (Maglaj), Delić Vedran (Wilhelmshavener).

Lijevi bekovi: Hamidović Dino (Trimo Trebnje), Prce Nikola (Besa Famgas) Terzić Mirsad (Wisla Plock), Herceg Mirko (Gyongyos), Vegar Marin (Eurofarm Rabotnik), Mehinagić Edo (Maglaj), Klis Edin (Sloboda Tuzla), Mandić Igor (Limoges)

Srednji bekovi: Karačić Ivan (Maccabi), Perić Josip (Eurofarm Rabotnik), Tarabochia Marko (Metalurg), Davidović Marko (CSM Bukurešt), Vukšić Ivan (Izviđač), Grujić Nikola (Konjuh Živinice)

Desni bekovi: Panić Marko (Brest Meshkov), Malinović Dejan (Balatonfured), Pavlović Dragan (Kopar), Rodin Mateo (Nexe Našice), Jeremić Nikola (Borac Banja Luka), Stjepanović Neven (Eurofarm Rabotnik)

Desna krila: Haseljić Ibrahim (Gorenje Velenje), Predragović Srđan (CSM Bukurešt), Đurđević Vladan (Sloga Doboj), Perić Luka (Borac Banja Luka)

Pivotmeni: Vranješ Vladimir (Brest Meshkov), Burić Senjamin (PPD Zagreb), Građan Elmir (Eurofarm Rabotnik), Faljić Adin (Krivaja Zavidovići).

Stručni štab, osim selektora Obrvana, činit će Mario Kelentrić, Toni Čolina i profesor Muris Đug.

ivica obrvan
KOMENTARI

KOMENTARI