Sport Centar

Obećavaju milione, kamp i novi stadion: Firma iz Zagreba želi postati partner Željezničara

Fudbalski klub Željezničar mogao bi dobiti novog strateškog partnera.

Obećavaju milione, kamp i novi stadion: Firma iz Zagreba želi postati partner Željezničara

Fudbalski klub Željezničar mogao bi dobiti novog strateškog partnera.

Građevinska firma iz Zagreba JG – PROJEKTI zainteresovana je za strateško partnerstvo i investiranje u tim sa Grbavice, piše Faktor.

“Koristimo ovu priliku da iskažemo našu zainteresovanost za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo).

Ističemo da smo spremni sačiniti ugovor o pozajmici finansijskih sredstava u kojem bismo detaljno definisali naše buduće poslovne odnose i spremili prvu tranšu u iznosu od pet miliona KM od kojih sredstava bi se isplatili najprioritetnije obaveze kluba i oslobodila imovina od tereta i hipoteka.

Novčana sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja Skupštine i smanjenja broja članova, te imenovanja novih članova.

Druga tranša novčane pozajmice u iznosu od 3,5 miliona KM bi bila prebačena tri mjeseca nakon prve tranše, a treća tranša bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge tranše, također u iznosu od 3,5 miliona KM.

Sva sredstva bi bila transferisana u roku od šest mjeseci.

Također, obavezujemo se da ćemo FK Željezničar osigurati najsavremeniji kamp za trening sa najmodernijim fitness i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije.

Obavezujemo se izgraditi i novi stadion – arenu potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona sa terenom i drugim sadržajima iz kojih se u klub u narednom periodu može finansirati i održavati poslovanje. Ovakva vrsta moderne arene bila bi prva u BiH, ali i u regiji“, piše u pismu namjere.

fkzeljeznicarjg-projekti
KOMENTARI