Sport Centar

Nurkić rekao pa porekao: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku

Nurkić rekao pa porekao: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku

Između ostalog, jedan od razloga njhovog povlačenja je i dobro poznati slučaj Jusuf Nurkić, kojem su ostavkama otvorili prostor da se vrati u nacionalni tim.

“Ispunjavamo obećanje Nurkiću, da ne bude da lažemo. On je igrač koji je potreban ovoj državi. Bitno je da on igra”, poručio je Mahmutović, nakon čega se oglasio i Nurkić.

“S obzirom na to da se moje ime dovodi u vezu s ostavkama pojedinih članova Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine želim sportsku javnost u BiH obavijestiti da moje igranje u reprezentaciji nije ovisilo o tome ko je na kojoj funkciji u Savezu niti sam zahtijevao bilo čiju ostavku.

Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao za reprezentaciju jesu povrede, za što postoji odgovarajuća medicinska dokumentacija. Kad god sam bio zdrav, igrao sam za reprezentaciju BiH (juniorska, U-20, A-tim), a tako će biti i ubuduće”, napisao je Jusuf Nurkić u kratkoj poruci dostavljenoj medijima.

Ipak, ne tako davno perspektivni bh. centar je govorio sasvim drugačije, optuživši sada već bivše čelnike Saveza za privatizaciju reprezentacije, zbog čega je, navodno, bio doveden u pitanje i dalji nastup mladog košarkaša u najdražem dresu.

“Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović (generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, op. a.), Igor Stojanović (direktor reprezentacije) i Dino Konaković (predsjednik KSBiH). Svjestan sam da će ljudi i nakon ovoga tumačiti stvari kako hoće, da će biti i onih koji će me pljuvati, ali s tim sam se pomirio”, izjavio je Nurkić svojevremenno za Avaz.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI