Sport Centar

Nurkić nakon povratka: Ritam igre je bio tamo gdje sam ga ostavio, uzbuđenje me umorilo

Jusuf Nurkić nije skrivao emocije poslije pripremne utakmice protiv Indiane.

Nurkić nakon povratka: Ritam igre je bio tamo gdje sam ga ostavio, uzbuđenje me umorilo

Jusuf Nurkić nije skrivao emocije poslije pripremne utakmice protiv Indiane.

Njegovi Portland Trail Blazersi su poraženi od Pacersa sa tijesnih 88:91, ali bh. košarkaš je pokazao da duga pauza od 16 mjeseci nije utjecala na kvalitet njegove igre. Za 20 minuta na parketu upisao je 14 poena, 8 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

“Sjajno se vratiti. Osjećaj, uzbuđenje, nema riječi, čovječe”, istakao je div iz Živinica te dodao:

“Podbacivanje je imalo više efekta na mene nego sama košarka. Nakon podbacivanja, ritam igre je bio tamo gdje sam ga ostavio. Uzbuđenje me umorilo. Osjećao sam dobru formu, ali jednostavno to uzbuđenje zbog igre me iscrpljivalo, teško sam disao dok sam trčao na obje strane parketa. Ali osjetiti taj ritam igre je bilo sjajno”, kazao je Nurkić.

Trener Portlanda Terry Stotts izrazio je zadovoljstvo povratkom Bosanske zvijeri i još jednog rekovalescenta, Zacha Collinsa.

“Ono što ste vidjeli danas, mi smo vidjeli u protekle dvije sedmice treninga. Dobro su funcionisali na terenu. Zach je djelovao oko koša, dok smo Jusufu možda trebali davati više pasova. Bila je kratka lista akcija za njega, ali mislim da je dobro koristio sve prilike, izgledao je dobro”, kazao je Stotts.

Naredni pripremni meč u Orlandu Portland igra u nedjelju, protiv aktuelnih NBA prvaka Toronto Raptorsa.

indiana pacersjusuf nurkicportland trail blazersterry stotts
KOMENTARI