Sport Centar

NSFBiH: Istrajat ćemo na potpunom rasvjetljavanju incidenta u Gradačcu

U utakmici 7. kola Prve lige NS FBiH NK Zvijezda - FK Olimpik odigranoj 21.09.2019. godine u Gradačcu, tokom i nakon meča došlo je do određenih incidentnih situacija, nakon čega su se oglasili iz NS Federacije BiH.

NSFBiH: Istrajat ćemo na potpunom rasvjetljavanju incidenta u Gradačcu
FOTO: FOTO: gradacac.org

U utakmici 7. kola Prve lige NS FBiH NK Zvijezda – FK Olimpik odigranoj 21.09.2019. godine u Gradačcu, tokom i nakon meča došlo je do određenih incidentnih situacija, nakon čega su se oglasili iz NS Federacije BiH.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti:

“NS FBiH žurno prikuplja izvještaje nakon odigranih utakmica 7. kola Prve lige Federacije BiH.

Utakmica 7. kola Prve lige NS FBiH: NK “Zvijezda” – FK “Olimpik” odigrana je 21.09.2019. godine u Gradačcu. Tokom i nakon utakmice došlo je do određenih incidentnih situacija koji su se ogledali u organizacijskim propustima od strane Kluba organizatora javnog skupa kada je službenim licima onemogućeno da odmah nakon završetka utakmice bezbjedno dođu do svlačionica i službenih prostorija.

Nogometni savez FBiH osigurao je da se utakmica NK “Zvijezda” – FK “Olimpik” prenosi u direktnom TV prenosu putem City TV kako bi cijela nogometna javnost mogla nepristrasno gledati navedenu utakmicu, u kojoj su se sastali sedmoplasirani i prvoplasirani timovi Prve lige NS FBiH.

Imajući u vidu da je navedena utakmica izazvala reakcije i interesovanje javnosti i medija, a u cilju dobijanja svih činjenica, NS FBiH je žurno poduzeo aktivnosti u smislu da je od svih službenih lica utakmice zatraženo dostavljanje dopunskih izvještaja. Isto je odmah zatraženo i od dva kluba te od Policijske uprave Gradačac.

NS FBiH će istrajati na potpunom rasvjetljavanju incidenta i odmah nakon što budu prikupljeni svi neophodni izvještaji održat će se sjednice nadležnih komisija, prevashodno onih zaduženih za organizaciju i provođenje takmičenja: komisija za takmičenje, suđenje i Disciplinske komisije NS FBiH koje će izvršiti detaljnu analizu utakmice, suđenja i ostalog te donijeti pravilne odluke.

Konstatira se da je dosadašnjih šest kola Prve lige NS FBiH u sezoni 2019/2020 proteklo bez ijednog problema i primjedbi klubova, te će NS FBiH sa svim svojim organima i tijelima poduzeti sve mjere i radnje na potpunoj zaštiti integriteta takmičenja i sankcioniranju svih negativnosti”, navodi se u saopštenju.

fkolimpiknsfbihzvijezda gradačac
KOMENTARI

KOMENTARI