NSBiH odgovorio Zvijezdi: Po ko zna koji put, prigovor je upućen na pogrešnu adresu

Posljednjih dana se mnogo prašine u bh. javnosti podiglo nakon utakmice Prve lige FBiH između Zvijezde Gradačac i Olimpika (0:2).

Domaći tim je bio izrazito nezadovoljan suđenjem i svim što se dešavalo na stadionu Banja Ilidža, a uputila je Zvijezda i otvoreno pismo povodom toga.

Sada je stigao i odgovor krovne kuće bh. fudbala, koji prenosimo u cjelosti:

“U posljednjih nekoliko mjeseci NS/FS BiH je pristiglo nekoliko „otvorenih pisama“ raznih zainteresovanih klubova, pojedinaca i organizacija u sportu.

Posljednje pismo koje je stiglo u NS/FS BiH je dostavljeno iz NK „Zvijezda Gradačac“. Pismo je adresirano na NS/FS BiH, NS Federacije BiH kao i medije u kojem se navode događaji sa utakmice 7. kola Prve lige Federacije BiH između NK „Zvijezda Gradačac“- FK „Olimpik“. Po ko zna koji put se ponavlja da je adresa na koju se dostavlja prigovor, primjedba, dopis za ovaj rang takmičenja apsolutno pogrešna.

NS/FS BiH rukovodi takmičenjima na državnom nivou, a ovdje se radi o nižem rangu takmičenju kojim rukovodi NS FBiH. Dostava nepotpisanog pisma pošiljaoca, bez ovjere pečata kluba, upućenog na više neselektivnih adresa, govori da je prenesena slika sa utakmice, stadiona i događaja koji su se dešavali prije, tokom i poslije utakmice.

NS/FS BiH još jednom naglašava, a pojašnjenja radi, da nema ingerencije kada je u pitanju takmičenje koje vodi Nogometni savez Federacije BiH, kao ni FS RS.

Nadležnosti su vrlo jasno definisane odredbama pravilnika i razrađene propozicijama pravnih akata entitetskih saveza, tako da je u ovom slučaju propisana obaveza rukovođenja takmičenja putem organa nadležnih saveza. Oni su prava adresa za kompetentan odgovor na dostavljeno pismo iz NK „Zvijezda-Gradačac“. U ovom slučaju NS FBiH”, piše u saopštenju.

nkzvijezdagradacacnsbih