Sport Centar

NSBiH: Još uvijek bez preciznih termina odigravanja baraža za Euro i Lige nacija

Danas je putem video linka održana sjednica svih članica UEFA-e.

NSBiH: Još uvijek bez preciznih termina odigravanja baraža za Euro i Lige nacija

Danas je putem video linka održana sjednica svih članica UEFA-e.

Na ovom sastanku su prezentovana potencijalna rješenja vezana za takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO 2020), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19.

Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020., će biti poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta sa jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19.

UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prevashodno sa ciljem omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji.

Posebno iz razloga ublažavanja i amortizovanja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19. To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih opštih aspekata koji utiču na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom korona virusa.

(nfsbih.ba)

fudbalska reprezentacija bihnfsbihnogometni savez bihnsbih
KOMENTARI

KOMENTARI