Sport Centar

Novi problemi sa godinama u Italiji: Milan tuži igrača što ih je prevario

Novi problemi sa godinama u Italiji: Milan tuži igrača što ih je prevario

Yaffa je inače došao na San Siro 2013. godine i bio je član Milanovih mladih selekcija sve do sada. No, problem je nastao kada je se saznalo da se igrač pretvarao da ima 19 godina, a ustvari je 28-godišnjak.

Yusupha Yaffa je trenutno član njemačkog MSV Duisburga i mnogi sumnjaju da će se taj ugovor ubrzo prekinut, a Milan će tužiti igrača za prevaru.

Inače, sve je postalo jasno nakon što su njegove bivše školske kolege shvatile da je promijenio godine na Facebook računu, te se počelo pričati o njegovoj prevari.

Prema natpisima Gazzetta dello Sporta, Yaffa je rekao da je izgubio svoje dokumente kada je došao u imigracioni centar u Italiji 2009. godine, te je rekao da je rođen 31. decembra 1996. godine, a ne onda kada je stvarno rođen 14. novembra 1987. godine.

Ovo nije prvi put da se Yaffa suočava sa zakonom budući da je januara prošle godine nakon što je pojačao Frankfurt optužen da je silovao djevojku, te je zato uhapšen.

Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na Josepha Minalu, koji je izgledao starije nego što ima godina, ali je ubrzo potvrđeno da Minala zaista ima 17 godina. Vidjećemo kakva sudbina očekuje Yaffu.

riad bajicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI