Sport Centar

Novi početak i za rivala BiH u doigravanju za Euro: Sjeverna Irska bez ključnih defanzivaca ide u Rumuniju

Protivnik Bosne i Hercegovine u doigravanju za odlazak na Evropsko prvenstvo, Sjeverna Irska, također će večeras imati 'novi početak' u okviru Lige nacija.

Novi početak i za rivala BiH u doigravanju za Euro: Sjeverna Irska bez ključnih defanzivaca ide u Rumuniju

Protivnik Bosne i Hercegovine u doigravanju za odlazak na Evropsko prvenstvo, Sjeverna Irska, također će večeras imati ‘novi početak’ u okviru Lige nacija.

Kao i naša selekcija, i Sjeverna Irska će večeras igrati prvi meč u 2020. godini, također sa novim selektorom jer je Ian Baraclough zamijenio Michaela O'Neilla i debi će upisati večeras protiv Rumunije na gostovanju.

Ono što je važno napomenuti, jeste da će Sjeverna Irska večeras igrati bez najveće zvijezde, Leicesterovog komandanta odbrane, Jonnyja Evansa. No, selektor Baraclough očekuje da će Evans biti spreman za naredne obaveze reprezentacije.

Uz njega, u odbrani neće biti ni Toma Flanagana (Sunderland), za kojeg se već od ranije zna da neće biti dostupan selektoru.

Sky prenosi da će Baraclough dati priliku u odbrani fudbaleru koji nije imao šansu da igra za seniorsku reprezentaciju ranije. Riječ je o Danielu Ballardu, fudbaleru Arsenala koji je dugo igrao za U-21 reprezentaciju ove zemlje.

Susret između Rumunije i Sjeverne Irske igra se večeras sa početkom u 20:45 u okviru trećeg jakosnog ranga Lige nacija (Liga C).

ian baracloughjonny evanssjeverna irska
KOMENTARI

KOMENTARI