Sport Centar

Novi format takmičenja: Danas starta sezona u Premijer ligi BiH za rukometaše

Nova sezone Premijer lige BiH za rukometaše počet će danas susretom u banjalučkom Borik", u kojem domaći Borac dočekuje tuzlansku Slobodu, a u istom terminu, od 18 sati, igraju i Vogošća i Slavija.

Novi format takmičenja: Danas starta sezona u Premijer ligi BiH za rukometaše

Nova sezone Premijer lige BiH za rukometaše počet će danas susretom u banjalučkom Borik”, u kojem domaći Borac dočekuje tuzlansku Slobodu, a u istom terminu, od 18 sati, igraju i Vogošća i Slavija.

U ovoj sezoni neće biti play-offa, a titula ide ekipi sa najviše bodova. Devetnaesto izdanje Premijer lige BiH nakon brojnih peripetija startuje sa sedam dana zakašnjenja u odnosu na prvobitno zakazan termin, a sedmica više za pripreme, ističu Banjalučani, ovog puta im je dobro došla.

Srećom, sada je to bilo samo sedam dana, a ne 20, kao što je to bio slučaj prethodne godine. Dodatnih sedam dana iskoristili smo da odigramo dva meča zatvorenog tipa i da se još dodatno uigramo“, kazao je Mirko Mikić, trener Borac, dodajući da je Sloboda ozbiljan rival iako je povratnik u društvo najboljih:

Tuzlaci kažu da je Borac favorit u ovom meču.

Mislim da odavno nije bilo jače ekipe u našoj zemlji. Ozbiljna su ekipa, favoriti jesu, ali mi se nećemo predati“, kaže Enes Skopljak, lijevo krilo Slobode, i dodaje:

“I mi smo doveli odlična pojačanja, uigrali smo se i vjerujemo u sebe”.

Rukomketni klub Vogošća Poljine Hills domaćim susretom protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva sutra otvara novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Uprave Fetah Kadrić na pres-konferenciji naglasio je da će ova sezona biti duga i naporna, jer vogošćanske rukometaše očekuje nastup na tri fronta – domaćem prvenstvu, Kupu BiH i međunarodnoj sceni.

U klubu očekuju podršku navijača, jer je RK Vogošća Poljine Hills jedini klub u Premijer ligi koji već godinama predstavlja ne samo općinu Vogošća već i Kanton Sarajevo.

Trener Bojan Unčanin je rekao da je ekipa spremna. U pripremnom periodu odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica i turnira, te je naglasio da je važno prvenstvo početi pobjedama kako bi se steklo samopouzdanje.

PETAK (18 sati): Borac M:tel – Sloboda, Vogošća – Slavija.

SUBOTA (19 sati): Iskra – Leotar, Konjuh – Sloga (GV), Maglaj – Drina, Gračanica – Goražde, Sloga (D) – Izviđač.

NEDJELJA (18 sati): Lokomotiva – Bosna.

rkboracrkslavijarkslobodarkvogosca
KOMENTARI

KOMENTARI