Sport Centar

Novak Đoković objavio saopštenje u kojem je pojasnio šta se dešavalo proteklih sedmica

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je saopštenje povodom brojnih informacija koje su se pojavile posljednjih dana, zbog kojih i dalje postoji mogućnost da mu australijska viza bude ukinuta.

Novak Đoković objavio saopštenje u kojem je pojasnio šta se dešavalo proteklih sedmica

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je saopštenje povodom brojnih informacija koje su se pojavile posljednjih dana, zbog kojih i dalje postoji mogućnost da mu australijska viza bude ukinuta.

Poslije odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji, svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni, a u njima je bilo mnogo konfuznih informacija. One su bile u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti uprkos tome, gdje je tačno boravio od tada do dolaska u Australiju, a u svom saopštenju se osvrnuo na sve to:

“Želim da se oglasim povodom kontinuiranih dezinformacija o mojim aktivnostima i prisustvu događajima koji su prethodili mom pozitivnom testu na korona virus.

To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu.

Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbjednost svih, kao i da se pridržavam testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra poslije koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na korona virus. Iako nisam imao simptome korona virusa, odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza također sam uradio i PCR test istog dana.

Sljedećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare djeci i odradio sam brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro i nisam dobio obavještenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog događaja.

Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ’L’Equipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ’L’Equipe’.

Osjetio sam obavezu da odradim intervju za L’Equipe jer nisam želio da iznevjerim novinara, ali sam se pobrinuo da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali.

Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.

Što se tiče detalja putovanja, popunio ih je moj prateći tim u moje ime, što sam i rekao imigracionim službenicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamjerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija.

I iako sam osjetio da je važno da se pojasnim pogrešne informacije, neću iznositi nikakve dalje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije i njenim vlastima i trenutnom procesu.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australian Openu. Australian Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta, i samo želim imati priliku da se borim sa najboljim teniserima na svijetu i igram pred jednom od najboljih publika na svijetu“, stoji u saopštenju.

Đoković je, očekivano, postavljen za prvog nosioca na prvom grand slamu sezone, a žrijeb je zakazan za četvrtak. Takmičenje na Australian Openu počinje u ponedjeljak.

australian opennovak djokovic
KOMENTARI