Sport Centar

Nova UEFA-ina rang-lista: Samo jedan bh. klub u Top 200, veliki napredak Zvezde

Početkom sedmice objavljena je nova UEFA-ina rang-lista klubova, formiranoj na osnovu rezultata u zadnjih pet sezona, a prema kojoj će se naredne sezone krojiti sastavi takozvanih "šešira" i statusi (ne)nosilaca. Na listi se nalazi sedam bh. klubova.

Nova UEFA-ina rang-lista: Samo jedan bh. klub u Top 200, veliki napredak Zvezde

Početkom sedmice objavljena je nova UEFA-ina rang-lista klubova, formiranoj na osnovu rezultata u zadnjih pet sezona, a prema kojoj će se naredne sezone krojiti sastavi takozvanih “šešira” i statusi (ne)nosilaca. Na listi se nalazi sedam bh. klubova.

Jedini bh. klub koji je ušao u Top 200 je mostarski Zrinjski. Aktuelni bh. prvak trenutno se nalazi na 198. mjestu, sa ukupno 5.250 bodova.

Sarajevo je plasirano na 233. poziciju (4.250 bodova), zatim slijedi Željezničar na 288. mjestu (3.500), Široki Brijeg na 341. (2.250 bodova), a Sloboda i Radnik dijele 394. mjesto (250 bodova). Olimpik je na 396. mjestu i to je sve od bh. predstavnika na UEFA-inoj ljestvici.

Lidersku poziciju na listi drži šampion Evrope Real, a do desetog mjesta slijede Bayern, Barcelona, Atletico, Juventus, Sevilla, PSG, Manchester City, Porto i Arsenal.

Zanimljivo je navesti da je igrama u Ligi prvaka Crvena zvezda napredovala 38 mjesta i sad zauzima 81. poziciju sa 16.750 bodova. Najbolje plasirani klub iz regiona je zagrebački Dinamo (59. mjesto).

fkradnikfksarajevofkslobodafkzeljeznicarhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI