Sport Centar

Nova dvorana u Kaknju nosit će ime Anesa Begića, bit će održan i memorijalni turnir

Općinsko vijeće Kakanj danas je usvojilo prijedlog načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića da novoizgrađena dvorana B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj nosi ime "Sportska dvorana Anes Begić".

Nova dvorana u Kaknju nosit će ime Anesa Begića, bit će održan i memorijalni turnir

Općinsko vijeće Kakanj danas je usvojilo prijedlog načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića da novoizgrađena dvorana B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj nosi ime “Sportska dvorana Anes Begić”.

Bajtarević je odlučio da otkrivanje ploče sa natpisom “Sportska dvorana Anes Begić”, koja će biti postavljena na ulazu u dvoranu, bude upriličeno u ponedjeljak, 1. marta na Dan nezavisnosti BiH u 11.30 sati.

Tog dana bit će odigran i memorijalni košarkaški turnir u znak sjećanja na Anesa Begića, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Nastupit će ekipe OKK “Sloboda” Tuzla, KK “Igman Burch” Sarajevo, KK “Abeceda” Zenica i KK “Kakanj”.

“Kakanj će se vječno sjećati tebe, tvoje mladosti, tvoje želje za životom, tvoje neustrašivosti i hrabrosti. Utihnuo je tvoj glas, ali ćemo tvoj glas čuti u onom neponovljivom zvuku kada se zatrese košarkaška tabla u dvorani koju smo nazvali tvojim imenom. Nema više tvoga lika među nama, ali ćemo te vidjeti u svakoj košarkaškoj lopti koja poleti ka obruču. Nema više tebe, ali ćeš živjeti u svakom novom dječaku koji neustrašivo juri da postigne koš. I kad jednog dana nama svima semafor odsvira kraj, doći će opet novi dječaci da se bore za loptu pod obručem. I oni će znati za tebe, mi ćemo im pričati. I oni će biti kao ti, hrabri, neustrašivi, poletni, pravi mali košarkaški virtuozi”, napisao je načelnik Bajtarević.

Pokrovitelj turnira je Općina Kakanj, a nosilac aktivnosti na organizaciji je Košarkaški klub “Kakanj”, uz podršku Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

anes begickkkakanj
KOMENTARI

KOMENTARI