Sport Centar

Nogometnim reprezentativcima UAE nije dozvoljen ulazak u BiH, pripreme će obaviti u Srbiji

Nogometni reprezentativci Ujedinjenih Arapskih Emirata trebali su ovog mjeseca u našoj zemlji, tačnije u Tarčinu, obaviti pripreme

Nogometnim reprezentativcima UAE nije dozvoljen ulazak u BiH, pripreme će obaviti u Srbiji

Nogometni reprezentativci Ujedinjenih Arapskih Emirata trebali su ovog mjeseca u našoj zemlji, tačnije u Tarčinu, obaviti pripreme.

Međutim, to se neće dogoditi iz prostog razloga što zbog epidemioloških restrikcija ne mogu ući u našu državu. Do posljednjeg trenutka delegacija UAE čekala je da Vijeće ministara BiH donese odluku kojom bi državljanima zaljevskih zemalja bio odobren ulazak u Bosnu i Hercegovinu uz negativan PCR test.

To se ipak nije dogodilo, tako da će reprezentativci UAE pripreme obaviti u susjedstvu, umjesto u našoj zemlji.

Nacionalni tim i fudbalske sudije iz UAE su odlučili pripreme obaviti u susjednoj Srbiji jer nisu dobili potvrdu o nesmetanom ulasku u BiH. Uz pomoć i asistenciju Fudbalskog saveza Srbije najvjerovatnije će pripreme odraditi u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi”, govori Jasmin Kukuljac, bivši nogometaš koji je pokušao organizirati dolazak azijske fudbalske delegacije u našu zemlju.

Nogometni savez UAE ranije je potvrdio rezervacije za sudijsku delgaciju od 78 osoba u hotelu u Tarčinu, kao i boravak nacionalnog tima u hotelu na Ilidži, ali sada su sve otkazali.

U narednom periodu fudbalska selekcija Omana i jedan profesionalni klub iz UAE bi također trebali doputovati u BiH, ali sada je i njihov dolazak neizvjestan. Sve ovisi od toga da li će Vijeće ministara promijeniti odluku o zabrani ulaska državljana iz zaljevskih zemalja u Bosnu i Hercegovinu…

nogometna reprezentacija uae
KOMENTARI

KOMENTARI

35plus
Gost

https://youtu.be/ZCukUiXSxb4

Nisu krivci primitivci
Što su pokupili mast
Korov nikne gdi god stigne
Ma svaka njima čast

wpDiscuz