Sport Centar

Nogometni suci pokazali humanost i dobrovoljno darivali krv

Nogometni suci pokazali humanost i dobrovoljno darivali krv

Akcija se odvijala po pincipu javnog prozivanja. Nakon što jedno Udruženje završi darivanje, direktno svojom medijskom porukom su prozivali slijedeće Udruženje da učine isto i nastave lanac humanosti “Fair play za život”.

Na ovaj način popularni “ljudi u crnom” žele podsjetiti sve druge sportiste i ljude da fair play i humanost nije samo sportska faza koja se koristi na utakmicama, nego da može i treba biti
životni moto svima nama.

Akcija je pokrenuta u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Kantona  Sarajevo, nakon medijske prozivke nastavljen u ostalim Udruženjima nogometnih sudaca sa područja Federacija BiH: Zeničko-dobojskom, Posavskom, Livanjskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednje-bosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Tuzlanskom.

Jedan od organizatora akcije “Fair play za život” predsjednik Udruženja fudbalskh sudija i instruktora Kantona Sarajevo Ibrahim Hasanbegović kaže:

“Procjenjujemo da je u akciji učestvovalo blizu 300 darivatelja iz cijele Federacije BiH i u direktnom kontaktu sa osobljem medicnskih ustanova, gdje se akcija odvijala, saznali smo da je dobijena znatna količina krvi, koja će nadamo se biti iskorištena za spas barem jednog života, jer bi tek u tom slučaju akcija za nas bila potpuno uspješna. Zahvalio bih se prije svega kolegama koji su pomogli samu organizaciju akcije u svojim Udruženjima: Salem Prolić, Muamer Bureković, Ilija Živković, Jakov Tabak, Goran Paradžik, Senad Ibirišimbegović, Semir, Kaplan, Berislav Markotić, Edin Jakupović, Nermin Paradžik, Davor Mujagić, svim sucima i instruktorima, te ostalim sportskim radnicima koji su se dobrovoljno priključili akciji  “Fair play za život”. Posebnu zahvalnost dugujemo i svim medijskim kućama, koje su zdušno i bezrezervno podržale ovu akciju,  koja neće biti posljednja u našem humanom djelovanju”, reko je Hasanbegović.

Hasanbegović je prezadovoljan uspjehoma akcije na području FBiH izrazio i želju za jenim proširenjem na ostale dijelove BiH.

“Želim ovim putem pozvati naše kolege iz Udruženja sudaca sa podrucja RS-a da se organizuju i nastave akciju “Fair play za život”. Siguran sam da svi mi suci i na kraju krajeva svi mi Bosanci i Hercegovci isto dišemo, isto živmo i iste ljduske vrijednosti nosimo u sebi”, dodao je Hasanbegović.

riad bajicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI