Sport Centar

Nogometni savez BiH objavio konačne odluke Drugostepene komisije za licenciranje

Nakon što je u prostorijama NSBiH u Sarajevu jučer održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova, koja je počela sa radom dana 23.05.2018. godine, krovna kuća bh. nogometa objavila je, kako se navodi, "konačne" odluke.

Nogometni savez BiH objavio konačne odluke Drugostepene komisije za licenciranje

Nakon što je u prostorijama NSBiH u Sarajevu jučer održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova, koja je počela sa radom dana 23.05.2018. godine, krovna kuća bh. nogometa objavila je, kako se navodi, “konačne” odluke.

Na sjednici se odlučivalo po žalbama FK „Sloboda“, NK „Čelik“ i FK „Krupa“ na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/20. Na istoj sjednici se odlučivalo po žalbi FK „Željezničar“ na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.

Drugostepena komisija je donijela sljedeće odluke:

1. Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK „Sloboda“ Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
2. Usvaja se žalba i izdaje se licenca NK „Čelik“ Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020;
3. Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
4. Odbija se žalba FK „Željezničar“ Sarajevo uložena na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja se potvrđuje u cijelosti, te se odbija izdavanje licence FK „Željezničar“ Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima 2019/2020.

Sve prednje pomenute odluke su konačne.

(nfsbih.ba)

TABELA PREMIJER LIGE

fkkrupafkslobodafkzeljeznicarnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Dc14
Gost

Savez cirkus.Političke marionete.

Mance
Gost
A koliko clanova ima ta prvostepena,oa i ta drugostepena,i njihova imena ,nigjde nemoze se naci taj podatak,al sto je najgore ,ovo se znalo davno ,Radnik je znao jos kad mu je gostovao zeljo,a i RTS sinoc jos javlja da je Radnik prosao umjesto zelje,Sada je svima jasno da savezom upravlja Neprijatelji Svega Bosanskog,I ovo oko Slavke i njegovog Jauka ,Jad jadni ,On se nemoze nazvati uopste Sportskim radnikom,i ljubiteljom fudbala,Stavio se u sluzbu paraobavjestajnih struktura,s ciljem da se iskljucivo Sarajevski Klubovi ,sto vise unazade ,Naravno krivi su nasi malogradjanske Provinciske elite,koje su sve ovo dozvilile ,Evo Primjer Da je Bosanskim… Čitaj više »
wpDiscuz