Sport Centar

Nogometašice Chelseaja danas dolaze u Sarajevo, tražile da obave zatvoreni trening

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo, sutra će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrati utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka za žene protiv engleskih prvakinja, ekipe londonskog Chelseaja.

Nogometašice Chelseaja danas dolaze u Sarajevo, tražile da obave zatvoreni trening

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo, sutra će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrati utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka za žene protiv engleskih prvakinja, ekipe londonskog Chelseaja.

Delegacija Chelseaja danas će doputovati u Sarajevo, a u 18 sati trenirat će na Koševu. Ipak, vrlo je neobično da su iz engleske ekipe tražili da trening bude zatvoren i pored velikog zanimanja bh. medija. Svakako, nije ni običaj da gostujuća ekipa u Ligi prvaka bude nepristupačna za komunikaciju.

S druhe strane, domaći tim trenirat će u 16.30 sati, to će biti ujedno i posljednji trening pred sutrašnji duel.

Igračice SFK 2000 Sarajevo s velikom motivacijom dočekuju utakmicu, koja predstavlja veliku priliku za klub da se dokaže na međunarodnoj sceni. Trenerica Samira Hurem kazala je da je tim iz Londona favorit, ali da i bh. šampion nije bez šansi.

SFK 2000 Sarajevo dočekuje Chelsea u srijedu, 12. septembra sa početkom u 16 sati. Na koševskom stadionu bit će otvorena zapadna tribina, a ulaz je besplatan.

chelsealiga prvakasfk2000sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI