Sport Centar

NK Zvijezda žestoko prozvala Damjanovića: Dali smo mu prvu priliku, a on nas diskvalifikuje

Nogometni klub Zvijezda Gradačac oglasio se saopštenjem koje je upućeno svom bivšem treneru, Dariju Damjanoviću.

NK Zvijezda žestoko prozvala Damjanovića: Dali smo mu prvu priliku, a on nas diskvalifikuje
FOTO: NK Zvijezda (Facebook)

Nogometni klub Zvijezda Gradačac oglasio se saopštenjem koje je upućeno svom bivšem treneru, Dariju Damjanoviću.

Zvijezda je poražena na gostovanju Orašju, koje upravo vodi Damjanović, a odlučili su kritikovati izjave trenera domaćeg tima nakon utakmice. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“Iako nismo imali namjeru baviti se u javnom prostoru utakmicom u Orašju koja je za nas prošlost sa ružnim iskustvom, nakon izjave trenera Orašja, primorani smo odgovoriti.

Prije svega, tužno je vidjeti kako se mladi trener Dario Damjanović, kojem je upravo NK Zvijezda dala prvu pravu šansu za trenersku afirmaciju, u svojoj izjavi nakon utakmice uopšte ne bavi strukom i analizom igre, nego sramotnim diskvalifikacijama na račun vodstva kluba i igrača NK Zvijezda.

Njegova primarna potreba da omalovažava ljude iz našeg sportskog kolektiva, predstavljajući ih kao fudbalske neznalice, najviše govori o njemu samom i šta se od njega može očekivati u budućoj trenerskoj karijeri.

Istovremene pohvale igračkog kadra Zvijezde i povezivanje njihovog angažmana na utakmici isključivo sa novcem, prvorazredno je licemjerstvo. Sve ovo dovoljno govori o njegovoj iskrenosti kako želi uspjeh našem klubu i igračima.

Kao nogometni klub sa dugom tradicijom i željom da svoj 100. jubilarni rođendan iduće godine dočekamo što uspješniji i što stabilniji, ulažemo puno napora i truda kako bi ostvarili što bolje uslove i sportske rezultate.

Naravno da naše ciljeve očekujemo ostvariti kroz fer nadmetanje sa našim sportskim rivalima i naravno da ćemo se na svaki mogući i dozvoljeni način suprostaviti scenariju kakav nam je priređen na subotnjem gostovanju u Orašju, kada je presudan faktor na sadržaj, kvalitet i ishod utakmice bilo tendenciozno i loše suđenje”, saopšteno je iz NK Zvijezda.

dario damjanovichnkorasjenkzvijezda
KOMENTARI

KOMENTARI