Sport Centar

NK Zvijezda Gradačac tvrdi da nije dobio zabranu: Upozoravamo sve koji su plasirali dezinformacije

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini jučer je objavio da je FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba - Mladost Doboj Kakanj i Zvijezdu iz Gradačca, a sada se povodom toga oglasio klub sa Banja Ilidže.

NK Zvijezda Gradačac tvrdi da nije dobio zabranu: Upozoravamo sve koji su plasirali dezinformacije

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini jučer je objavio da je FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba – Mladost Doboj Kakanj i Zvijezdu iz Gradačca, a sada se povodom toga oglasio klub sa Banja Ilidže.

Navedeno je da Zvijezda nije u zadatom roku izvršili plaćanje presuda po osnovu sporova Predraga Vladića, a iz gradačačkog kluba tvrde da nisu dobili nikakav dopis o zabrani, kao ni potraživanja za pomenutog fudbalera.

“NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja. Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića”, poručili su iz Zvijezde, dodavši:

“Najoštrije osuđujemo ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba. Koristimo ovu priliku da upozorimo sve one koji su plasirali ovakve informacije da ćemo nakon što razmotrimo motive i moguće posljedice iznesenih lažnih tvrdnji, pokrenuti odgovarajuće forme tužbi prema istim”.

fifankzvijezdagradacacspfbih
KOMENTARI