Sport Centar

NIKE REACT – „NAJKOMPLETNIJA PJENA DO SADA“

Nike modeli za trčanje su prepoznatljivi po posjedovanju tehnologija, koje omogućavaju trkaču sve pogodnosti na stazi.

NIKE REACT – „NAJKOMPLETNIJA PJENA DO SADA“
FOTO: Amortizacija, reaktivnost, lakoća i izdržljivost.

Iz Nike laboratorije izašla je najinovativnija tehnologija koja daje bolje rezutate od svih prethodnih modela i primjenjenih tehnologija.

  • Godine testiranja

React tehnologija je prva višekategorijska (osim u kategoriji runninga, primjenjuje se i u drugim kategorijama) inovacija za amortizovanje od kada je Lunarlon pjena predstavljena 2008. godine. Mnogo godina prije toga, inženjeri su se pitali kako bi mogli da podražavaju mek, lak i odzivan osjećaj „hodanja po mjesecu“, što je konačno dovelo do tehnologije Lunarlon. Poslije 2008. godine inženjeri su postavili pitanje kako bi mogli ne samo da hodaju po mjesecu, već i da odu dalje od toga – da naprave nešto što je trajnije i odzivnije nego ikada ranije. Bilo je potrebno više od 3 godine eksperimenata, dizajniranja i testiranja da bi konačno nastala tehnologija Nike React (Odyssey i Epic).

  • Razvoj tehnologije

Da biste razumjeli kako React amortizovanje radi i po čemu se razlikuje od prethodnika, zamislite proces pečenja kolača.

Većina sistema amortizovanja patika se pravi od pjene. Pjena se pravi od različitih sastojaka – koji se mješaju, a zatim uvode u sistem zagrijevanja i oblikovanja da bi nastao konačni proizvod. Da bi se dobio finalni proizvod bilo je potrebno tri godine i preko 400 pokušaja,  bezbrojne prepreka na putu, ali su istraživači konačno došli do prave kombinacije sastojaka za Nike React.

React amortizovanje je ekskluzivni Nike proizvod i razvijen je unutar kompanije Nike, pa je, prema tome, ona 100% u vlasništvu kompanije Nike – nećete je naći nigdje više. Jedinstveni recept za pjenu i proces pripremanja pružaju idealnu odzivnost, trajanje i osjećaj mekoće i lakoće.

Novi Nike Epic React model je:

5% lakši od Lunarepic Flyknit 2

11% mekši od Lunarepic Flyknit 2

13% odzivniji (daje bolji odskok ) u odnosu na Lunarepic Flyknit 2

Inženjeri su takođe obavljali eksperimente koji su testirali trajnost Nike React tehnologije tako što su podražavali sile dugotrajne upotrebe, ali kako je Nike React tehnologija i dalje bila mekana i snažna poslije ozbiljnog mašinskog testiranja, istraživači su znali da su pronašli rješenje za trajnost.

Ukoliko želite upoznati dodatne benefite REACT tehnologije, ili da testirate model i osjetite lakoću pri svakom koraku, to možete uraditi 18.6. od 18h na krovu Avalon Fitness Centra u TC Alta.

Prijavljene učesnike očekuje sjajno trkačko druženje, a najbržeg učesnika očekuju Nike React patike.

Za učešće u ovoj aktivaciji možete se prijaviti u Avalon Fitness Centru (ili preko njihove facebook stranice) i u Nike shopu.

React je vrhunski model za trčanje koji koristi tehnologije najviših performansi, na neprimetan način. React pjena, fluidna geometrija i Flyknit (kod Epic modela) su korišćeni za kreiranje udobne, moderne patike za trčanje.

Ekskluzivne modele sa React tehnologijom možete pronaći samo u Nike Shopu (Sarajevo City Centar) u Sarajevu.

LunarlonNikeNike ReactNike shop
KOMENTARI

KOMENTARI