Sport Centar

Ni Messi, ni Ronaldo: Mourinho otkrio ko je najbolji fudbaler kojeg je gledao

Ni Messi, ni Ronaldo: Mourinho otkrio ko je najbolji fudbaler kojeg je gledao

Jose Mourinho, portugalski stručnjak, u razgovoru za španjolski AS otkrio je ko je za njega najbolji igrač kojeg je imao priliku gledati.

Dilema mnogih je Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, ali za Mourinha nijedan od njih nije najbolji kojeg je imao priliku gledati.

“Povrede su ubile potencijalnu najveću karijeru, ali niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo. Talentom se s njim nisu mogli mjeriti ni Messi, ni Cristiano”, rekao je Portugalac i dodao:

“Naravno, Messi i Cristiano su 15 godina na vrhu svjetskog fudbala i to su karijere koje će neko teško nadmašiti. No, brazilski Ronaldo je najtalentovaniji igrač kojeg sam ikada vidio. To kako je on igrao fudbal sa samo 19 godina je nevjerojatno”.

Ronaldo je karijeru počeo u brazilskom Cruzeiru, odakle je 1994. godine stigao u PSV. Zatim je prešao u Barcelonu. Nakon što su propali pregovori s Kataloncima u vezi produživanja ugovora Ronaldo je u ljeto 1997. godine za rekordnih 27 miliona dolara završio u Interu. Do kraja karijere igrao je u Realu, Milanu i Corinthiansu.

jose mourinhoronaldo
KOMENTARI

KOMENTARI