Sport Centar

Nezaustavljivi Džanan Musa donio pobjedu našim košarkašima protiv Turske

Nezaustavljivi Džanan Musa donio pobjedu našim košarkašima protiv Turske

Sjajno smo počeli utakmicu i napravili smo seriju od 8:0. U šestoj minuti Turci su prišli na samo tri poena zaostatka (14:11). Rezultat je bio u egalu, a prva četvrtina završena je s prednošću BiH od 20:19.

Turska je povela na početku drugog perioda, međutim brzo smo vratili prednost, te smo nešto više od tri minute do kraja dionice imali +10 (37:27), da bi na odmor otišli sa devet poena prednosti (47:38).

U trećoj četvrtini Turska je polako topila našu prednost, da bi u četvrtu četvrtinu ušla sa zaostatkom od tri poena (60:57). U četvrtoj dionici Turska je prilazila na dva poena zaostatka u tri navrata, no na kraju su naši kadeti slavili sa 88:84.

Našu reprezentaciju do pobjede je vodio Džanan Musa koji je ubacio 38 poena. Tome je dodao četiri skoka i pet asistencija. Sani Čampara dodao je 14 poena, četir skoka i tri asistencije. Srđan Kočić je ubacio deset poena uz četiri skoka.

U redovima Turske najefikasniji je bio Duran sa 17 poena, čemu je dodao deset skokova i dvije asistencije. Senel je dodao 16 poena, a Bitim 15.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI