Sport Centar

Nevjerovatna priča Ester Ledecke: Zlatna u superveleslalomu, kojoj skijanje nije primarni sport

Čehinja Ester Ledecka priredila je senzaciju pobijedivši u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Ledecka, kojoj je primarni sport snowboard, iznenadila je mnoge favoritkinje i odskijala sjajnu vožnju na granici "ispadanja".

Nevjerovatna priča Ester Ledecke: Zlatna u superveleslalomu, kojoj skijanje nije primarni sport

Čehinja Ester Ledecka priredila je senzaciju pobijedivši u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Ledecka, kojoj je primarni sport snowboard, iznenadila je mnoge favoritkinje i odskijala sjajnu vožnju na granici “ispadanja”.

Sa startnim brojem 26 češka olimpijka uspjela je skinuti s vrha Austrijanku Annu Veith za svega jednu stotinku, a po ulasku u cilj uzviknula je: “Mora da je neka greška”.

Bronzanu medalju osvojila je Tina Wierather, koja je od Čehinje bila sporija za 11 stotinki.

“Do danas sam mislila da sam bolja u snowboardu, nego u skijanju”, iskreno je nakon trijumfa kazala Ledecka, te dodala:

“Vjerovatno sam bila jedina snowboarderka u današnjoj trci. Ostale djevojke nisu mnogo rizikovale. Mora da je bilo mnogo pritiska, a ja sam samo pokušala da dam najbolje od sebe.”

Ledecka ima priliku da dođe do još olimpijskih medalja, jer je tek čekaju nastupi u snowboardu. Prvi sport joj je bio hokej na ledu, da bi nakon toga prešla na skijanje, a zatim se prebacila na snowboard.

ester ledeckapjongcang 2018
KOMENTARI

KOMENTARI