Sport Centar

Neviđeni triler u finalu: BH Pošta prvak Business lige!

Odigrano je i veliko finale Business lige, u kojem je ekipa BH Pošte u infarktnoj završnici porazila ekipu Lutrije/MUP KS.

Neviđeni triler u finalu: BH Pošta prvak Business lige!

Lutrija/MUP KS – BH Pošta 3:5

Finalni meč između Lutrije BiH/MUP KS i BH Pošte počeo je veoma oprezno, ali je u vodstvo ipak u 2. minuti stigla ekipa BH Pošte, a pogodak je postigao Tahirović. Na drugoj strani pokušao je Musić, ali nije bilo promjene rezultata, a onda je Mandal izblokiran od strane Janjoša, da bi BH Pošta u devetoj minuti postigla i drugi pogodak, a strijelac je bio Mirza Ajanović. Džafo je u 10. minuti pogodio prečku, a na drugoj strani Mešanović je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Ipak, u 13. minuti Lutrija BiH/MUP KS smanjila je rezultat preko Musića, koji je u 16. minuti vratio stvari na početak i i poravnao na 2:2. Sead Bučan je u 18. minuti pokušao udarcem s distance, međutim njegov udarac otišao je pored gola. Pred kraj prvog poluvremena BH Pošta je propustila veliku priliku da opet dođe do prednosti.

Drugo poluvrijeme otvoreno je žutim kartonom za Salčina zbog prigovora. Prvu šansu je imao Džafo, ali je iz izgledne pozicije pogodio stativu. Neposredno nakon toga, uslijedila je kazna. Selimović je istrčao sam pred golmana Pošte i pogodio je u gornji desni ugao izvrsnim udarcem za potpuni preokret ekipe Lutrija BiH/MUP KS. U 27. minuti neviđena drama ispred gola Pošte. Selimović je propustio situaciju u kojoj je bio sam pred golmanom, no odbijenu loptu je ka golu uputio Musić, a neko je iz odbrane BH Pošte odbranio na gol liniji. Igrači Lutrije su tražili jedanaesterac, ali je sudija ostao bez reakcije.

U 30. minuti agilni Selimović je sa distance pogodio stativu, pa je tako Pošta imala mnogo sreće. Salčin je šutirao po podu sa velike udaljenosti, odbrana Lutrije je intervenisala, a lopta je otišla svega nekoliko centimetara od gola u korner. U 32. minuti Džafo prijeti iz slobodnog udarca, no ponovo lopta prolazi neposredno pored stative. U posljednjih pet minuta viđena je prava opsada gola Lutrije. Prilike su se redale kao na traci, a u 37. minuti fortuna je bila na strani Lutrije, kada je odbijena lopta nakon rikošeta završila na prečki. U posljednjoj minuti susreta Pošta je poravnala, jer je dvadeset sekundi do kraja pogodio Džafo. Ludnica nastaje petnaest sekundi prije završetka, jer Tahirović pogađa za potpuni preokret – 4:3!

Džafo novi gol postiže pet sekundi prije kraja, za kraj susreta i na kraju fenomenalnu pobjedu.

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš, Anel Škoro.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

Kompletan meč pogledajte ovdje:

Prije samog finala, odigran je i revijalni meč između članova Udruženja “Oaza” i ekipe Sport Centra. Susret je obilježila revija golova, 3:3, a na koncu je pobjedu slavila ekipa “Oaze”, nakon boljeg izvođenja penala.

bh postabusiness ligalutrija bih/mup ks
KOMENTARI

KOMENTARI