Sport Centar

Neuer pod žestokim kritikama zbog Thompsona: Ne govorim hrvatski, nisam znao šta pjevam

Slavni njemački golman Manuel Neuer reagovao je nakon što je zbog pjevanja pjesme "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona na odmoru u Hrvatskoj izložen žestokim kritikama u domovini.

Neuer pod žestokim kritikama zbog Thompsona: Ne govorim hrvatski, nisam znao šta pjevam

Slavni njemački golman Manuel Neuer reagovao je nakon što je zbog pjevanja pjesme “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona na odmoru u Hrvatskoj izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi ove sporne pjesme:

“To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi ‘Herceg Bosna’, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg Bosna slavi se u pjesmi kao ‘srce ponosno’. To pjeva Marko Perković Thompson koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme ‘Jasenovac i Gradiška Stara’, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država”.

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja “Zna li uopšte Neuer što pjeva i od koga?” dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se legendarni vratar Bayerna:

“Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača”, stoji u njegovoj poruci koju su dobili Bild i Sport1.

manuel neuermarko perkovic thompson
KOMENTARI

KOMENTARI