Sport Centar

Nesuđeni golman reprezentacije BiH na ljeto pravi iskorak u karijeri?

S obzirom na fantastične partije koje pruža ove sezone, nesuđeni golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Eldin Jakupović na ljeto bi mogao napraviti prvi veliki iskorak u karijeri.

Nesuđeni golman reprezentacije BiH na ljeto pravi iskorak u karijeri?

On je, prema saznanjima Sky Sporta, na meti Crystal Palaca, Leicestera, Watforda i Sunderlanda, a zanjegove usluge zainteresovana je i Aston Villa koja uz Sunderland sigurno nije opcija, jer će naredne sezone izvjesno nastupati u Championshipu.

Jakupović je u prošlosti uvijek bio rezerva u ekipi Hulla, međutim od dolaska Marcosa Silve, postao je standardni član prve ekipe, a u nekoliko utakmica tokom sezone, posebno ona protiv Manchester Uniteda, opravdao je trenerovo povjerenje i branio fantastično.

Njegova ekipa trenutno se bori za opstanak i pred njima se nalazi veoma težak zadatak da i sljedće godine nastupaju u Premiershipu, međutim s obzirom na posljednju pobjedu protiv Watforda u posljednjem kolu, njihove šanse za opstanak su znatno porasle.

On je ranije nosio dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a kasnije je ipak odlučio da će braniti za Švicarsku čiji je bio član na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

Godine 2007., Fuad Muzurović pozvao je Jakupovića u nacionalni tim BiH, ali je FIFA ipak stopirala da on brani u meču protiv Norveške.

eldin jakupovichull
KOMENTARI

KOMENTARI