Sport Centar

Nestvarna cifra: Huddersfield i Reading na Wembleyu igraju za 170 miliona funti

Sljedećeg ponedjeljka na rasporedu je zvanično najskuplja utakmica u svijetu fudbala, a Huddersfield i Reading će u finalu play-offa engleskog Championshipa igrati za nevjerovatnih 170 miliona funti.

Nestvarna cifra: Huddersfield i Reading na Wembleyu igraju za 170 miliona funti

Nakon što je završena sezona u Premier ligi poznata su imena 19 ekipa koje će nastupiti u najelitnijem rangu najkvalitetnije fudbalske lige na svijetu. Ostalo je još jedno upražnjeno mjesto za koje će se na Wembleyu 29. maja boriti Huddersfield i Reading.

Huddersfieldu je promocija izbjegla nakon nešto slabije serije rezultata u samom finišu sezone, iako su dobar dio nje proveli na prvom mjestu. Na kraju su Newcastle i Brighton prošli direktno. S druge strane, Reading je važio za potpunu nepoznanicu uoči sezone i čak ni optimistični navijači tog kluba nisu očekivali promociju.

Ipak, Jaap Stam je napravio čudo na klupi u svojoj prvoj kompletnoj sezoni kao trener Readinga, pa će se ova dva kluba boriti za čak 170 miliona funti, što je cifra koju su izračunali engleski novinari.

To je glavni razlog zbog čega se susret finala play-offa Championshipa naziva i najskuplja utakmica u svijetu fudbala. Poređenja radi, osvajač Lige šampiona (Juventus ili Real Madrid) će dobiti za trećinu manje novca u odnosu na pobjednika duela Huddersfield – Reading.

championshiphuddersfieldplay offreading
KOMENTARI

KOMENTARI