Sport Centar

Nestvaran meč na AKN: Kamerun se vratio nakon 0:3 i poslije penala osvojio treće mjesto!

Nestvaran duel Burkine Faso i Kameruna gledali smo u obračunu za treće mjesto na Afričkom kupu nacija, pošto se domaćin turnira Kamerun vratio iz mrtvih - nakon što je gubio sa čak 3:0!

Nestvaran meč na AKN: Kamerun se vratio nakon 0:3 i poslije penala osvojio treće mjesto!

Nestvaran duel Burkine Faso i Kameruna gledali smo u obračunu za treće mjesto na Afričkom kupu nacija, pošto se domaćin turnira Kamerun vratio iz mrtvih – nakon što je gubio sa čak 3:0!

Završilo je 3:3, a nakon boljeg izvođenja penala Kamerun je uspio i da dođe do pobjede i osvoji treće mjesto na ovogodišnjem izdanju Afričkog kupa nacija.

Yago je načeo mrežu Kameruna u 24. minuti, a autogolom Onane dvije minute prije odlaska na odmor prednost Burkine Faso je duplirana (2:0).

Kada je Outtara u 49. minuti povisio na 3:0 i svi su već Burkinu Faso vidjeli kao pobjednika duela. Ipak, nevjerovatan finiš utakmice imao je Kamerun, za koji se činilo da se kasno probudio, ali ipak je uspio da dođe do 3:3!

Prvo je Bahoken u 73. mimuti smanjio na 3:1, a Aboubakar u 85. minuti postiže gol za 3:2. Ubrzo Kamerun stiže i do trećeg gola! Gol je postignut nakon velike greške golmana i odbrane Burkine Faso, ali se potom dugo provjeravao u VAR sobi, zbog potencijalnog faula nad golmanom Quedraogom, koji se tom prilikom i teško povrijedio.

Ipak, gol je na kraju priznat i to je bilo 3:3! Uslijedilo je šutiranje jedanaesteraca, a u njima se bolje snašla selekcija Kameruna.

Pogotkom Aboubakara započelo je “raspucavanje”, a za Burkinu Faso je potom pogodio Kabore za poravnanje.

U drugoj seriji Ngamaleu pogađa za Kamerun, a Outtara za Burkinu Faso i to je 2:2 u penalima.

Toko Ekambi je potom matirao očajnog golmana Burkine Faso Sawadoga, koji je ušao s klupe umjesto povrijeđenog Quedraogoa, da bi potom Toureov šut zaustavio golman Kameruna Onana.

Kounde je potom povisio na 4:2 za Kamerun u penalima, a Yago je ostavio Burkinu Faso u igri. Penal-seriju odlučio je Oyongo, koji je pogodio za 5:3 i slavlje Kameruna!

africki kup nacijaburkina fasokamerun
KOMENTARI