Sport Centar

Nesretni Rumuni nisu znali da im treba još jedan gol za skok u treći šešir, pa se branili?!

Teško da ima većih tragičara od Rumuna u C diviziji Lige nacija... Izabranici Cosmina Contre ostvarili su sinoć pobjedu protiv Crne Gore u Podgorici (1:0), ali nije im se posrećilo da Srbija kiksa protiv Litvanije, pa da kao prvi odu u višu ligu. Međutim, nije to najgore što ih je zadesilo. Rumuni, naime, nisu napravili dobre kalkulacije uoči tog meča i nisu znali da im je potreban još jedan gol kako bi na mini tabeli koja određuje ko će u koji šešir pred kvalifikacije za EURO 2020. bili ispred Izraela.

Nesretni Rumuni nisu znali da im treba još jedan gol za skok u treći šešir, pa se branili?!

Teško da ima većih tragičara od Rumuna u C diviziji Lige nacija… Izabranici Cosmina Contre ostvarili su sinoć pobjedu protiv Crne Gore u Podgorici (1:0), ali nije im se posrećilo da Srbija kiksa protiv Litvanije, pa da kao prvi odu u višu ligu. Međutim, nije to najgore što ih je zadesilo. Rumuni, naime, nisu napravili dobre kalkulacije uoči tog meča i nisu znali da im je potreban još jedan gol kako bi na mini tabeli koja određuje ko će u koji šešir pred kvalifikacije za EURO 2020. bili ispred Izraela.

Ključna stvar dogodila se zapravo u 75. minutu utakmice u Glagovu, kada su Izraelci smanjili na 2:3 protiv Škota i došli do gol razlike 6:5. Rumuni su na kraju bili na 4:3 i zbog toga su ostali ispod crte. U treći šešir otišili su Škotska i Izrael, dok je Rumunija zajedno sa Mađarskom završila u četvrtom.

Pa kako nisu bili dobro informisani od svog rukovodstva nesretni rumuni su čak slavili poslije utakmice. Baš kao i njihov selektor Contra.

“Ne, nismo znali da nam treba još jedan gol”, kazao je Cristian Manea i tako demantovao čelnike Saveza koji su pokušali da “ispeglaju” stvar tako što su izašli u javnost i kazali da su sve to gluposti i da je ekipa bila obavještena.

Sličnu stvar ponovio je i Ciprijan Deac:

“Od igrača koji su bili na terenu mislim da niko nije znao da nam je potreban još jedan gol. Da smo znali naravno da bismo napali jače u finišu, pokušali bismo da dođemo do gola po svaku cenu”.

I ključni dokaz da u Savezu nisu imali pojma iz 88. minuta: Cozmin Contra iz igre vadi napadača Kaseru, a ubacuje defanzivca Tudora Baluta.

 

rumunijauefa liga nacija
KOMENTARI

KOMENTARI