Sport Centar

Neobična situacija: Seniorski tim ispao, a juniori im se bore za ulazak u Premijer ligu BiH

Utakmicama 22. kola Omladinske lige FBiH, grupa "Jug" završena je sezona u kojoj su juniori NK GOŠK-a iz Gabele predvođeni trenerom Zlatkom Kojićem, osvojili titulu prvaka i učestvovat će na završnici doigravanju za prvaka i ulazak u Premijer ligu BiH za juniore.

Neobična situacija: Seniorski tim ispao, a juniori im se bore za ulazak u Premijer ligu BiH

Utakmicama 22. kola Omladinske lige FBiH, grupa “Jug” završena je sezona u kojoj su juniori NK GOŠK-a iz Gabele predvođeni trenerom Zlatkom Kojićem, osvojili titulu prvaka i učestvovat će na završnici doigravanju za prvaka i ulazak u Premijer ligu BiH za juniore.

To je treći naslov prvaka juniora NK GOŠK-a u posljednjih 6 godina, a zanimljiva je ovo situacija pošto je seniorski tim GOŠK-a ove sezone ispao iz Premijer lige.

Na odigrane 22 utakmice zabilježeno je 14 pobjeda, 6 remija i samo 2 poraza uz 46 datih i samo 14 primljenih golova. Najbolji igrač ove sjajne generacije Gabeljana je Josip Katavić koji je i najbolji strijelac lige sa 17 postignutih golova, uz 6 asistencija na 17 odigranih utakmica.

Puleni trenera GOŠK-a i fudbalske legende ovog kluba, Zlatka Kojića sa puno optimizma očekuju i nadaju se dobrim rezultatima na Završnom turniru za prvaka, te mogućnosti povratka u elitu bh, juniorskog fudbala.

Završnica prvenstva FBiH za prvaka za juniore održat će se 6. i 7. juna 2019. godine u Sarajevu. U Završnicu su se plasirali prvaci četiri grupa Omladinske lige FBiH za juniore, to su NK GOŠK, Gabela , grupa “Jug”, FK Olimpik, Sarajevo, grupa “Centar” NK Zvijezda, Gradačac, grupa “Sjever” i NK Metalleghe, Jajce, grupa “Zapad”.

Voljom žrijeba u polufinalu će se sastati,
četvrtak, 15:00 sati: NK GOŠK – NK Metalleghe BSI
četvrtak, 18:00 sati: NK Zvijezda – FK Olimpik.

Utakmica za treće mjesto igra se u petak, (7.6.) u 10.00 sati, dok će se finale igrati u 12.00 sati.

Shodno Propozicijama takmičenja, pobjednik finalne utakmice plasirat će se u Omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine za juniore.

premijer liga bih

nkgoškgabelaomladinska liga fbihomladinska premijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI