Sport Centar

Nemanja Anđušić: Dobro je što Olimpic nudi priliku mladim igračima

Nemanja Anđušić: Dobro je što Olimpic nudi priliku mladim igračima

“Teško je svakom mladom igraču kada dođe u novi klub. Puno je toga što vam je strano i nemate onaj komfor koji ste imali ranije. Mislim da mladi igrači tek tada počinju shvatati da je profesionalni fudbal surov. Ipak, ja sam sa dolaskom u Olimpic imao sreće, jer sam prihvaćen odlično i svi su mi u klubu nedvosmisleno dali do znanja da im je drago što sam tu. Stoga očekujem da ću se uspjeti nametnuti i stručnom štabu i sa optimizmom dočekujem početak polusezone”, izjavio je mladi igrač za službenu stranicu Olimpica.

“Različiti klubovi nude različite uslove, ali nose i različite ambicije. Olimpicu je ove sezone cilj opstanak u ligi, što je i logično s obzirom na to da smo imali jako loš start. Ipak, ja mislim da to nije maksimum ovog kluba, već da on treba ciljati na puno više ambicije već u narednoj sezoni, a nadam se da će tako i biti”, istakao je Anđušić, te za kraj otkrio i zašto je došao u Olimpic:

“Nije tu bilo velike dileme. Svjestan sam da je mladim igračima svugdje, pa i u BiH, teško naći klub u kojem će imati dobru minutažu. Olimpic je ranije uvijek slovio za klub koji mladim igračima daje šansu, a to je ono što je meni u ovom trenutku trebalo. Osim toga, živio sam u Sarajevu i taj vid privikavanja na novu sredinu sam ovim transferom preskočio. Sve u svemu, Olimpic je za moje potrebe sasvim zdrava sredina i drago mi je što sam došao u ovaj klub”.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI