Sport Centar

Nema više Adidasa: Zmajeve će oblačiti španski proizvođač sportske opreme?

Fudbalska reprezentacija BiH od 2019. godine mogla bi nositi dresove marke Kelme.

Nema više Adidasa: Zmajeve će oblačiti španski proizvođač sportske opreme?

Fudbalska reprezentacija BiH od 2019. godine mogla bi nositi dresove marke Kelme.

Kako piše BIH.ba, predstavnici ovog španskog proizvođača sportske opreme u Sarajevu su obavili sastanke sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH.

Osim Kelmea, NSBiH kontaktirao je i Umbro, do čijih su predstavnika došli preko Asmira Begovića, ali i drugi proizvođači sportske opreme prisutni u BiH.

NSBiH sa istekom 2018. godine više nema saradnju sa Adidasom, ali nastave li se dobri rezultati reprezentacije BiH, nije nemoguće da neki od najvećih sportskih proizvođača ponovo odjene Zmajeve i sve druge naše selekcije.

Odbijanje Adidasa da produži ugovor sa Nogometnim savezom BiH dovoljno su osnažile i činjenice da, između ostalog, NSBiH već godinama nije u stanju organizovati fizički i online fan shop, navodi BiH.ba.

Inače, Kelme je pomalo zaboravljeni španski sportski brand koji je u jednom periodu nosio i slavni Real Madrid. Danas pod novim kineskim vlasnicima doživljavaju veliku ekspanziju, te su navodno reprezentaciji BiH i NSBiH spremni ponuditi odlične uslove.

Zanimljivo, trenutno oblače samo jednu reprezentaciju – Nepal.

adidasfudbalska reprezentacija bihkelmenogometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Rossonero
Gost

Konzervativne dresove “njemačkog uglednog brenda” netreba niko pa ni BiH ,grozan dizajn kakav samo svabe mogu osmisliti……apsolutna šminka bi bila Talijanska Kappa ali o tome možemo samo sanjati.

Denis
Gost

Ugovor sa adidasom nije trebalo ni praviti!!! Kada smo se plasirali na SP pristali su nas “obući” samo da bi imali veći broj reprezentacija sa svojom opremom. Taj prvi dres je obični adidasov dres za trening (ne poseban dizajn kao kod drugih repki). Da je jedna Legea otišla na SP bila bi nam “doživotno” zahvalna. Ovako je neko dobro profitirao, a opet na račun repke.

Dzeko
Gost

Zato cemo izgledati ko gospoda u rukometnim dresovima. Uzas!!!!

Kole
Gost

Jos kad na odu Dzeko i Pjanic i bicemo u rangu Nepla. Nista cudno, navikavajte se da gledate kako nas svi kantaju i kako samo protiv malih reprezentacija (npr. Austrija) pravimo kao nekakav rezultat.

wpDiscuz